stiri Braila – debraila.ro

Două brăilence, în echipajele care au adus MEDALII DE AUR pentru România la Campionatul European de Canotaj Under19

Sportivii Federației Române de Canotaj au obținut două medalii de aur și trei medalii de argint la Campionatul European de Canotaj pentru Juniori, competiție desfășurată în Franța, la Brive-la Gaillarde.

Medaliile de aur au fost cucerite în probele de 4+1 feminin (Delia Mirabela Gradinaciuc, Gabriela Tivodariu, Irina Lucia Andreea Despa, Iuliana Isabela Boldea şi Bianca Camelia Ifteni) şi 8+1 feminin (Eugenia Daniela Robitu, Irina Lucia Andreea Despa, Georgiana Blănariu, Ioana Ruxandra Pascovici, Adina Alexandra Florea, Andreea Bianca Marin, Narcisa-Florentina Negură, Denisa Cristina Ailincăi, Iuliana Irina Cantoriu).

Printre sportivele care au adus României medalii de aur s-au aflat și două tinere din județul Brăila. Este vorba despre Eugenia Daniela Robitu și Irina Lucia Andreea Despa, originare din comuna Zăvoaia.

Mai mult decât atât, Despa a făcut parte și din echipajul 4+1, dar și din cel de 8+1.

Cele două sportive au participat și la Campionatele Mondiale de canotaj Under-19 de la Varese (Italia) din 2022, unde echipajul din care făcea parte și Despa a obținut o medalie de bronz.

În ceea ce privește clasamentul pe națiuni, România s-a situat pe locul al II-lea la Campionatul European Under 19, cu cele cinci medalii.

Comentarii