stiri Braila – debraila.ro

Dosare penale pentru doi tineri din Mircea Voda si Albina: soferi cu alcool in sange

Doi soferi s-au ales cu dosare penale in weekend-ul trecut, dupa ce, trasi pe dreapta de politisti, au inverzit fiola.

In noaptea de vineri spre sambata, in jurul orei 01:30, politisti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat in trafic, pe drumul european 584, la iesirea din municipiu, pe un tanar, in varsta de 26 de ani, din localitatea Albina. Braileanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul aratand o imbibatie alcoolica de 0,77 mg/l.

In cauza a fost intocmit dosar penal, cercetarile continuand sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.

Sambata, dupa aproape 22 de ore, aproape de miezul noptii, politisti din cadrul Politiei Ianca l-au oprit pentru control pe un tanar, in varstă de 30 de ani, din comuna Mircea Voda, in timp ce conducea un autoturism pe raza satului Dedulesti.

Intrucat conducatorul auto emana halena alcoolica, oamenii legii l-au pus sa sufle in fiola, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat. Si tanarul din Mircea Voda s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

Cei doi au fost condusi la spital pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Comentarii