stiri Braila – debraila.ro

DOSAR PENAL pe numele lui Patarlageanu, asistentul-sef de la Spitalul 3, pentru instructajul de acum 3 saptamani | REACTIA lui Patarlageanu: „Justitia sa-si faca datoria. Nimeni nu s-a infectat in urma instructajului, dar inteleg ca am vina de a fi membru al unui anumit partid”

Dosarul deschis de politisti in urma scandalului de la Spitalul 3 (n.r. spital-suport COVID-19), care l-a avut in prim-plan pe asistentul coordonator Valentin Patarlageanu, a fost inregistrat, in cursul zilei de 28 aprilie, la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila. Dosarul are ca obiect infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor, prevazuta de articolul 352, alin. 2 Cod Penal.

La mijlocul lunii aprilie, medicul pensionar Octavian Georgescu a postat pe retelele de socializare o serie de imagini in care Patarlageanu apare pe holurile spitalului, inconjurat de foarte multe cadre medicale, in timp ce face facea instructaj privind masurile anti-COVID 19. Valentin Patarlageanu este si consilier municipal PSD.

„In fapt, s-a retinut ca, in data de 7 aprilie 2020, intr-o unitate spitaliceasca de pe raza municipiului, un angajat cu atributii de coordonare a convocat la o instruire o parte a personalului institutiei, fara a fi respectate masurile privitoare la prevenirea sau combaterea coronavirusului, in conditiile in care in acea unitate este internata o persoana infectata cu COVID-19. Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor cauzei si stabilirii raspunderii penale”, a precizat unitatea de parchet.

Dupa ce imaginile au aparut pe retelele de socializare, prefectul Catalin Boboc a cerut conducerii Spitalului Judetean sa-l demita pe asistentul-coordonator de la Spitalul 3.

Contactat telefonic, Valentin Patarlageanu ne-a declarat ca nu doreste sa comenteze in detaliu situatia, intrucat vrea ca Justitia „sa isi faca datoria”. Totusi, asistentul-coordonator a tinut sa mentioneze faptul ca „instructajul nu a dus la infectarea vreunei persoane”.

„Eu am incredere in Justitie si astept sa isi faca datoria. Va pot spune doar ca acel instructaj nu a dus la infectarea vreunei persoane. 14 zile este perioada de incubatie a virusului, iar de atunci au trecut trei saptamani… de la instructaj zic. Nu s-a imbolnavit nimeni! Eu inteleg contextul, inteleg ca am si vina de a fi membru al unui anumit partid politic, iar domnul prefect are sau avea, ma rog, o alta coloratura politica, dar stiu ca am instruit personalul, in conditiile date, si ca acei oameni stiu ce au de facut. Eu, dincolo de orice, sunt cadru medical si am facut mereu ce mi-a stat in putinta pentru binele pacientilor. In rest, cum am spus, Justitia sa-si faca datoria. Alte comentarii nu fac”, a spus Patarlageanu.

Comentarii