stiri Braila – debraila.ro

Doi braileni, jaf de 42.000 de euro in Austria | Iulian Pandrea si Victor Sorinel Apetrei, prinsi la aproape un an de la savarsirea faptei

Doi braileni, cu varste de 37 si, respectiv, 38 de ani, pe numele carora autoritatile austriece au emis mandate europene de arestare pentru jaf armat si aderare la grup infractional, au fost depistati de politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean.

Astfel, marti, 26 septembrie, politistii serviciului de Investigatii Criminale i-au prins pe Iulian Pandrea si Victor Sorinel Apetrei, urmariti international. Ambii barbati sunt recidivisti.

Pe numele celor doi, Parchetul de pe langa Tribunalul Regional Korneuburg a emis mandate europene de arestare, pentru infractiunile de jaf armat si aderarea la un grup infractional, comise pe teritoriul Austriei.

Mai exact, brailenii sunt banuiti ca, la data de 1 decembrie 2016, la ora 01:40, ar fi patruns intr-un magazin, din orasul Bruck an der Leitha, fortand usa de la intrare cu un levier, dupa care ar fi spart toate rafturile, cauzand un prejudiciu de aproximativ 40.000 de euro, si ar fi sustras peste 100 de telefoane mobile, in valoare de aproximativ 42.000 de euro.

Curtea de Apel Galati a emis pe numele barbatilor mandate de arestare provizorie pentru 15 zile, urmand sa fie demarate procedurile de predare catre autoritatile din Austria.

Comentarii