stiri Braila – debraila.ro

DOCUMENT | PNL-istul Canciu, șeful învățământului, A MINȚIT! | Primarul Dragomir: „Vă demonstrez negru pe alb, cu semnătura lui! Am mai demonstrat de multe ori că minte” | Șeful ISJ spune că nu a fost de acord ca fosta Școală 3 să devină sediu pentru procurori, însă și-a dat acordul în scris

„Cătălin Canciu este un mincinos!”. Este afirmația primarului Marian Dragomir, care a făcut referire la recentele declarații ale liberalului aflat în fruntea Inspectoratului Școlar Județean.

Canciu l-a criticat pe edil pentru faptul că fosta Școală nr. 3 – o clădire monument istoric – a ajuns o ruină, amintind de un episod din anul 2017 – atunci când a apărut propunerea ca fosta unitate de învățământ să fie oferită Ministerului Public pentru a deveni sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și Biroului Teritorial DIICOT Brăila.

Inspectorul școlar general a subliniat faptul că nu a fost de acord cu această propunere, care, până la urmă, a fost pusă în practică, deși, ulterior, Ministerul Public a renunțat la plan, arătând că social-democratul Marian Dragomir este „un primar lipsit de viziune și fără simțul răspunderii, care îngroapă istoria bucată cu bucată”.

Dovada primarului:

Canciu, de la „nici nu am vrut să aud”, la semnat acordul pentru schimbarea destinației clădirii

„La vremea respectivă eram inspector șef al ISJ Brăila și nici nu am vrut să aud de acea propunere. Am spus clar și răspicat că această clădire este un simbol al Învățământului și Istoriei Brăilei și că nu voi fi de acord niciodată cu o astfel de inițiativă! Pentru poziția avută la acea vreme au fost puși trolii pe mine și chiar m-au demis!”, a afirmat șeful învățământului.

În replică, primarul Dragomir l-a acuzat pe Cătălin Canciu că minte, prezentând public un document semnat de PNL-ist, în calitate de inspector școlar general, prin care anunța Primăria Brăila cu privire la faptul că instituția pe care o conduce își dă acordul pentru schimbarea destinației clădirii – respectiv transformarea Școlii nr. 3 în sediul procurorilor. Documentul este din decembrie 2017.

Am demonstrat de foarte multe ori că domnul Canciu este un mincinos. Și, când spun aceste lucruri, spun că am demonstrat. O să vă demonstrez că și în comunicatul acesta minte. Dânsul spune că, la vremea respectivă, era inspector șef al ISJ și nici nu a vrut să audă de acea propunere. (…) Așa a spus domnul Canciu, dar știți ce a făcut? A semnat că este de acord că acea clădire să fie transmisă parchetului. Este semnătura lui, nu este semnat de altcineva cu „pentru”. (…) Dânsul spune, în 2022, că nu a fost de acord atunci, iar eu vă demonstrez negru pe alb, cu semnătura dânsului, că a fost de acord și a votat că această clădire să fie transmisă parchetului. Cu acest lucru v-am demonstrat încă o dată că domnul Canciu minte!”, a declarat edilul.

Dragomir a mai adăugat faptul că documentul semnat de liberalul Cătălin Canciu „este parte integrantă din hotărârea Consiliului Local Municipal prin care s-a transmis clădirea fostei școli către Ministerul Public”, iar fără acordul ISJ nu putea fi dusă la îndeplinire procedura.

Comentarii