stiri Braila – debraila.ro

DOCUMENT | Cum se va invata in scolile si liceele brailene? | LISTA unitatilor de invatamant si cele 3 scenarii: „Balcescu”, „Valsan” din Faurei si scoala din Viziru, SCENARIUL ROSU | In municipiu, SCENARIUL GALBEN

Anul scolar 2020 – 2021 incepe pe 14 septembrie, fiind luate in calcul trei scenarii – rosu, galben si verde – in functie de situatia epidemiologica.

Cele trei scenarii sunt stabilite in functie de numarul de cazuri noi din ultimele 14 zile la 1000 de locuitori.

In judetul Braila trei unitati de invatamant vor fi inchise pe 14 septembrie: Colegiul National „Nicolae Balcescu”, Liceul Teoretic „G. Valsan” si Scoala Gimnaziala din comuna Viziru.

Toate unitatile de invatamant din municipiu vor functiona in scenariul galben.

LISTA tuturor unitatilor de invatamant din judetul Braila


Scenariul verde – toti elevii merg la scoala

Este varianta cea mai optimista, cea in care mai putin de o persoana la mia de locuitori este depistata cu COVID-19, in ultimele 14 zile.

Scenariul galben

Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune intre 1 si 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, in ultimele 14 zile.

In acest caz, prioritate sa mearga la scoala vor avea prescolarii, elevii din clasele 0-4, dar si elevii din anii terminali.

Restul claselor vor face ore online, insa vor merge si la scoala, prin rotatie.

Scenariul rosu

Scenariul rosu, considerat de avarie, inseamna ca intr-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate pozitiv la mia de locuitori, in ultimele 14 zile.

In acest caz, scoala se inchide complet, iar orele de curs se vor face doar online.

 

Comentarii