stiri Braila – debraila.ro

Din spatele gratiilor, Dasaev VORBESTE: „Trebuia ca sportivii americani sa ma omoare, ca sa scutesc procuratura de o ancheta dificila. Nu s-a dorit aflarea adevarului, ci doar demonizarea persoanei mele in lipsa probelor”

Dupa patru luni de la atacul sangeros de la „The Music Pub”, in urma caruia doi baschetbalisti americani au fost injunghiati, Daniel Gabriel Husein, zis „Dasaev”, interlopul arestat preventiv si acuzat de tentativa de omor calificat, port si folosire fara drept de obiecte periculoase si tulburarea linistii si ordinii publice, vorbeste pentru prima data in detaliu despre ce s-a intamplat in noaptea de 15 spre 16 septembrie in localul din zona „Gradina Mare”.

Intr-o cerere de amanare a termenului la care judecatorul urma sa hotarasca daca va prelungi sau nu masura arestarii preventive, Dasaev a scris mai multe randuri despre situatia in care sustine ca s-a aflat in momentul incidentului, reprosandu-le anchetatorilor ca l-au scos tap ispasitor fara a detine probe concludente. Instanta a admis cererea, pentru ca avocatul apararii sa ajunga de la Cluj-Napoca, insa la termenul ulterior, pe 14 ianuarie, judecatorul a respins ca fiind nefondata solicitarea interlopului de a inlocui masura arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu, prelungind sederea in spatele gratiilor pana pe 14 februarie.

„Nimeni nu a vazut ca eu m-am aparat cu un cutit”

Dasaev sustine ca sportivii americani sunt cei care au starnit conflictul, venind cu o varianta proprie, in care baschetbalistii ar fi fost injunghiati in afara localului. Totodata, barbatul arata ca victimele ar fi devastat barul si ar fi lovit „persoane care stateau linistite la alte mese”.

„Intrarea in baie era blocata de un grup de indivizi de culoare, iar la cererea mea de a ma lasa sa trec, unul dintre ei s-a manifestat agresiv verbal. La insistentele mele de ai impinge uşor, m-a injurat în timp ce ma privea în ochi. La iesire am trecut iar prntre ei si acelasi tip ce avusese un schimb de replici cu mine imi pune piedica si ma impinge cu cotul. Am ripostat cu un pumn, ce a declansat un potop de lovituri din partea mai multor persoane de culoare ce il insoteau pe acel individ. Persoanele de culoare s-au batut minute in sir si cu alte persoane in bar si in afara lui dupa plecarea mea. Daca ar fi fost taiati grav in baie sau in afara baii, cum sugereaza procuratura, cu siguranta nu ar fi avut puterea sa devasteze un bar intreg, sa arunce cu mese, scaune si sticle, deranjand si lovind persoane care stateau linistite la alte mese, sa continue linistiti luptele corp la corp fara sa lesine din cauza sangerarii, decat daca era burdusiti de droguri si alcool pentru a fi imuni la durere. Eu am mari dubii ca ei au fost taiati in interiorul barului pentru ca nu s-a gasit arma, nimeni nu a vazut ca eu m-am aparat cu un cutit, camerele de supraveghere arata doar o incaierare, iar cei 74 de martori care au asistat confirma doar ca ne-am batut”, precizeaza interlopul.

Si credibilitatea unor martori care au facut declaratii acuzatoare la adresa sa, dupa doua luni de la atacul sangeros, este pusa la indoiala de Dasaev.

„Trei martori foarte curiosi, inconstienti, neinarmati, neinfricati, au fost prezenti in mijlocul evenimentului, dar nu au intervenit ca sa aplaneze conflictul si doar au avut rolul de observatori in timp ce ne loveam intre noi, fara sa explice ce cautau in acea imprejurare. Daca erau niste simpli cetateni cu spirit civic si frica lui Dumnezeu, ce au fost participanti fara voia lor la acest scandal violent, normal ar fi fost sa contacteze imediat organele competente, sa relateze in cel mai mic detaliu ce au vazut pentru a nu risca sa fie acuzati de complicitate sau tainuire, nu se lasau cautati dupa două luni pentru a povesti niste aberatii sub protectia anonimatului”, a continuat sursa citata.

In cele din urma, Dasaev mentioneaza ca a fost tinta „unui linsaj mediatic si juridic”, acuzandu-l pe procurorul de caz ca nu a vrut sa afle adevarul, ci doar sa-l puna intr-o lumina negativa, „in lipsa probelor”. Barbatul afirma ca antecedentele sale penale sunt folosite pentru a motiva violenta celor doi baschetbalisti.

„Nu s-a dorit aflarea adevarului, ci doar demonizarea persoanei mele in lipsa probelor, ca opinia publica sa se uite intr-o singura directie si la un singur vinovat. Uneori am impresia ca totul ar fi decurs mai bine daca ma lasam omorat in club. Trebuia sa le facilitez sportivilor americani intrarea in baie, sa termine definitiv cu viata mea, sa ma omoare in bataie cu sticle, pumni si picioare, ca sa scutesc procuratura de o ancheta dificila. Asistam la o premiera, unde palmaresul meu infractional ajuta la justificarea comportamentului lor agresiv, stabilesc ca delictul comis a fost din cauza fricii a ce li se putea intampla si un argument solid pentru a fi pusi in libertate. Foarte curios as fi fost sa stiu cat de inversunat sustinea procurorul cauza decedatului (n.r. Dasaev, daca nu s-ar fi aparat)”, a incheiat Daniel Gabriel Husein.

Comentarii