stiri Braila – debraila.ro

Incident rasist in judetul Braila: Un sofer de etnie maghiara a fost atacat cu un ciocan. „Coboara, ungure, sa te omor!”

Un localnic din comuna Maxineni, aflat in stare de ebrietate, a distrus doua autocamioane ale unei firme din judetul Covasna, amenintandu-l pe unul dintre soferi, un etnic maghiar, cu un ciocan. „Coboara, ungure, sa te omor!”, ar fi spus atacatorul. Incidentul a fost confirmat de Politie.

Doua autocamioane ale firmei Horváth & Váncsa Trans din Sfantu Gheorghe au fost devastate in noaptea de luni spre marti, in jurul orei 01:20, in comuna braileana Maxineni. Un post de radio din Covasna a publicat fotografii cu autovehiculele avariate.

Autocamioanele plecasera din Braila, incarcate cu sfecla de zahar, si urmau sa ajunga la o fabrica de zahar din Roman, potrivit WERADIO.

Cei doi au oprit in localitatea braileana, la fratele lui Ion Eghet, unul dintre soferi, pentru a se odihni si a lua masa. Dupa cina, cel de-al doilea sofer, Dombora Sándor, s-a dus in cabina camionului pentru a dormi.

La o ora dupa miezul noptii, in jurul orei 01:20, Ion Eghet a fost apelat telefonic de colegul sau, care cerea ajutor: camionul in care se afla era atacat de un localnic, cu un ciocan.

Ion Eghet s-a indreptat imediat spre camionul colegului, impreuna cu rudele sale, unde a vazut un barbat beat care il ameninta pe Dombora Sándor cu texte de genul „coboara, ungure, sa te omor!”, mai mentioneaza WERADIO.

Rudele lui Ion Eghet, cunoscandu-l pe atacator, au incercat sa poarte un dialog cu el, reusind in cele din urma sa-l calmeze.

Intre timp, Eghet a observat ca si camionul sau fusese vandalizat, se pare de catre acelasi agresor. Localnicul de 46 de ani a distrus cu ciocanul bateriile, a spart toate oglinzile exterioare, farurile şi stopurile, dar si geamurile laterale ale unuia dintre camioane. La cel in care se afla etnicul maghiar, braileanul a reusit doar sa sparga capacul de la baterii si sa umble la busonul rezervorului de motorina.

Incidentul a fost sesizat la Politie, prin 112, in cauza fiind deschis dosar penal pentru distrugere.

Reprezentantii firmei care detine camioanele a declarat pentru postul de radio din Covasna ca din cauza incidentului camionul condus de Ion Eghet nu a putut onora comanda, tinand sa sublinieze faptul ca 85% dintre soferii angajati sunt etnici romani.

Comentarii