stiri Braila – debraila.ro

Din mai, toti elevii si studentii vor putea circula GRATUIT cu „Braicar” | ANUNTUL primarului Dragomir

Primarul Marian Dragomir a anuntat, joi, 8 martie, prin intermediul unui text postat pe o retea de socializare, faptul ca Parlamentul a adoptat legea care permite primariilor sa poata subventiona in totalitate abonamentele elevilor pentru mijloacele de transport in comun ale operatorului public „Braicar”.

Astfel, din luna mai, vor fi acordate abonamente gratuite tuturor elevilor si studentilor pe durata intregului an calendaristic.

„In 2017 am extins abonamentul subventionat cu 50% si pe perioada vacantelor. In 2017 am initiat hotarare de consiliu local pentru abonamente gratuite (100%) pentru elevi. Prefectura a avut o interpretare diferita si proiectul nu a primit viza de legalitate. In urma discutiilor pe care le-am avut parlamentarii PSD din Braila au initiat un proiect de lege pentru ca primariile sa poata subventiona in totalitate abonamentele elevilor. Proiectul de lege a fost votat si vom putea acorda tuturor elevilor abonamente gratuite pe mijloacele de trasport in comun. Zilele trecute proiectul de lege a fost trimis la promulgare si dupa publicarea in Monitorul Oficial vom putea sa aplicam noile prevederi legilative”, a precizat Dragomir.

Edilul a mai adaugat faptul ca, pentru a evita aglomeratia de la ghisee, abonamentele vor fi obtinute cu sprijinul unitatilor de invatamant.

„Pentru a primi abonamente gratuite trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii: sa fie elevi sau studenti la o scoala, liceu sau facultate cu sediul in Municipiul Braila si sa aiba domiciliul sau resedinta in Municipiul Braila”, a conchis sursa citata.

Comentarii