stiri Braila – debraila.ro

Din 1 august, DSP Braila are, din nou, medic epidemiolog, detasat de la Suceava

Dupa multi ani in care Directia de Sanatate Publica a functionat fara medic epidemiolog, iata ca institutia va avea, incepand cu 1 august, un astfel de specialist. Este vorba despre dr. Carmen Andreea Stoica, careia i s-a acordat transferul de la DSP Suceava.

Judetul Braila mai are doi medici epidemiologi, dr. Delia Rasnoveanu si dr. Andreia Gavrilescu. Ambele au fost angajate, in trecut, la DSP Braila, insa, pe rand, au parasit institutia pentru functii de conducere in cadrul spitalelor brailene.

Rasnoveanu a fost director medical al Spitalului de Psihiatrie „Sf. Pantelimon” pana in mai 2017, cand a fost numita manager interimar al Spitalului Judetean de Urgenta. Ulterior, dupa concurs, a ramas pe aceasta functie cu „puteri depline”. Si dr. Andreia Gavrilescu a plecat de la DSP Braila la Spitalul de Pneumoftiziologie, mai intai ca medic epidemiolog, apoi ca director medical. Dupa incheierea mandatului, in aprilie 2018, si-a cerut transferul la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Pantelimon”, unde a concurat pentru postul de director medical si chiar a fost admisa.

De la inceputul pandemiei in judetul Braila, dr. Gavrilescu a fost cea care s-a ocupat ca la carte de anchetele epidemiologice in cazul pacientilor infectati cu COVID-19. Insa, de pe data de 9 iunie, aceasta s-a intors la Spitalul de Psihiatrie, unde isi continua mandatul de director medical, anchetele epidemiologice ramanand exclusiv in sarcina angajatilor DSP Braila.

Comentarii