stiri Braila – debraila.ro

DETALII SOCANTE | Gandul ca nu e copilul sau biologic l-a facut pe un brailean sa-si INJUNGHIE fiul de 40 de ani, recunoscut la nastere!

La un pas de crima. Nicolae Vasile, un brailean, in varsta de 71 de ani, a ajuns in spatele gratiilor, dupa ce, in dupa-amiaza zilei de 17 mai, si-a injunghiat fiul de 40 de ani.

DEBRAILA.ro va prezinta in exclusivitate povestea socanta din spatele tentativei la omor din comuna Romanu. Desi se spune ca totul a pornit de la un conflict spontan intre cei doi barbati, se pare ca motivul care a stat la baza gestului necugetat al septuagenarului are radacini adanci.

Anchetatorii au stabilit ca batranul se certa frecvent cu unul dintre cei doi fii ai sai, deoarece nu-l considera copilul sau letigim. Aceasta ar fi fost scanteia care a reaprins discutiile aprige dintre tata si fiu.

De aproximativ 9 ani, de cand sotia lui s-a stins din viata, Nicolae Vasile locuieste in Romanu, impreuna cu cei doi fii ai sai.

In urma cu patru zile, septuagenarul a consumat singur aproximativ 4 litri de vin, asa cum le-a povestit anchetatorilor, dar si cum au confirmat probele biologice recoltate.

„Motivul principal de la care partile obisnuiesc sa se certe frecvent, il constituie acela ca inculpatul nu il considera pe X fiul sau legitim, desi l-a recunoscut in actul de stare civila si il creste de la nastere, discutiile fiind de fiecare data mai aprinse atunci cand inculpatul consuma alcool, astfel cum rezulta din declaratia sa si a celuilalt fiu”, se arata in hotararea instantei de a-l aresta preventiv pe barbatul acuzat de tentativa la omor.

Tot motivul paternitatii a stat si la baza incidentului sangeros de duminica. Conflictul verbal ar fi degenerat rapid intr-unul fizic, moment in care Nicolae Vasile a pus mana pe un cutit de bucatarie cu o lungime de 35 cm si l-a injunghiat pe fiul sau in zona abdominala.

Barbatul de 40 de ani a reusit sa se indeparteze de tatal sau, ajungand pana la poarta gospodariei, acolo unde s-a prabusit la pamant. Cel care i-a salvat viata a fost chiar fratele sau, celalalt fiu al batranului. Acesta a apelat imediat la 112 si a acordat primul ajutor victimei, indrumat telefonic de cadrele medicale.

Straniu este comportamentul septuagenarului care, in tot acest timp, s-ar fi asezat pe un scaun si isi privea cei doi fii de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Practic, a asistat nepasator, asta desi fiul care nu era ranit striga spre el, speriat, reprosandu-i abominabilul gest.

La fata locului a sosit un echipaj al ambulantei care l-a transportat pe barbatul injunghiat la spital, unde medicii l-au operat de urgenta, pentru a-i salva viata.

Batranul nu a reusit sa gaseasca o explicatie pentru ce a facut nici in fata judecatorului de drepturi si libertati. A spus doar ca a consumat mult alcool si ca s-a mai certat cu fiul sau, pe motiv ca nu este copilul sau biologic.

Se pare ca nu ar fi prima data cand septuagenarul are intentia de a rani pe cineva. Potrivit cercetarilor, in trecut, Nicolae Vasile l-ar mai fi lovit cu cutitul pe fiul sau, dar si pe sotia sa, decedata in urma cu 9 ani.

Comentarii