stiri Braila – debraila.ro

DERAPAJ | Limbaj de mahala pe banii brailenilor | Consilieri judeteni votati ca sa se injure in sedinte: „Jigodii, ticalosi, sacali”

De la discutie serioasa pe tema restaurarii unor monumente istorice din comunele brailene, consilierii judeteni au ajuns, in sedinta de vineri, 27 octombrie, la o cearta ca la usa cortului, tipand unii la altii si adresandu-si injurii.

Se pare ca unii dintre alesi au uitat ca au fost votati pentru a reprezenta interesele cetatenilor, dar si ce inseamna limbajul civilizat in locul unde se decide soarta judetului.

Totul a pornit de la afirmatia liberalului Vasile Cortez, care a intrebat daca, dupa restaurare, lupii de pe monumentele istorice devin sacali.

Șeful judetului, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a raspuns ironic, anuntand ca lupii vor fi inlocuiti cu zebre sau girafe. Motivul invocat de presedintele CJ: „Sacali avem destui!”

Cand au auzit replica lui Chiriac, consilierii judeteni PNL i-au caracterizat, in cor, pe cei de la PSD ca fiind sacali.

In Sala Mare a Palatului Administrativ s-a declansat „spectacolul”. In loc sa dezbata proiectele de hotarare, alesii s-au concurat in strigate si expresii injurioase.

„Decat jigodii mai bine hiene”, a spus consilierul judetean Catalin Iordache (PND), facand referire la liberali.

„Nu am vorbit de PND acum…”, a continuat PNL-istul Ovidiu Nechita.

In scandal a intervenit si Simona Draghincescu, consilier judetean PND si liderul filialelor national-democrate, care l-a numit pe Nechita „nesimtit”.

„Deci esti chiar nesimtit. Eu nu am zis despre voi cat de ticalosi sunteti. Vreti sa zic? Un nesimtit este. Va rog sa consemnati ca am spus despre PNL ca sunt niste ticalosi si voteaza numai…”, a rabufnit Draghincescu.

„Nu aveti niciun pic de rusine, doamna Draghincescu?”, s-a auzit din zona in care se aflau consilierii judeteni PNL.

Raspunsul nu a intarziat sa apara, extrem de ferm: „Nu! In comparatie cu voi sunt mic copil.”

Circul a fost oprit, cu greu, de presedintele Consiliului Judetean, care a batut cu pumnul in masa de prezidiu si i-a dat cuvantul consilierului judetean independent Marian Capatana.

„Dupa discutia asta care are loc in CJ e chiar dificil sa fac o propunere…”, a concluzionat Capatana.

Reamintim faptul ca in sedinta din luna septembrie a Consiliului Judetean doi dintre alesi, respectiv Catalin Iordache (PND) si Ovidiu Nechita (PNL), au vorbit despre alcool si prostituate.

Comentarii