stiri Braila – debraila.ro

Deputatul Varga (PNL): „Declaratiile politice ale domnului Canciu murdaresc tot ce a dat mai bun invatamantul brailean in ultimii ani”

Deputatul liberal Vasile Varga a declarat pentru DEBRAILA ca „declaratiile politice ale inspectorului scolar general Catalin Canciu murdaresc tot ce a dat mai bun invatamantul brailean in ultimii ani”. Parlamentarul considera ca seful ISJ nu ar trebui sa se amestece in viata politica, considerand ca, prin astfel de declaratii, nu face decat sa arate ca nu reprezinta cadrele didactice.

„Domnul inspector general nu ar trebui sa se amestece in politica, ci ar trebui sa se ocupe de invatamant, de nevoile si aspiratiile sistemului. Astfel de declaratii nu fac decat sa murdareasca tot ce a dat mai bun invatamantul brailean in ultimii ani: elevi olimpici, profesori destoinici si rezultate exceptionale. Domnul Canciu nu ar trebui sa intre in zona politica si nu stiu cat mai reprezinta cadrele didactice prin asemenea aprecieri. Cred ca e nevoie de cat mai putina tevatura si de cat mai multa grija fata de scoala braileana”, a spus Varga.

Liberalul a mai afirmat ca, din ce informatii detine, numele lui Catalin Canciu a ajuns la Ministerul Educatiei, inainte de organizarea concursului, tot pe filiera politica: „Ma intreb daca nu cumva propunerea a fost facuta de catre senatorul Mihai Danut ministrului de resort, pe atunci Sorin Cimpeanu de la ALDE?”

Comentarii