stiri Braila – debraila.ro

Deputatul Popa va fi candidatul PNL la Primăria Brăila sau Consiliul Județean | Dacă șeful PNL Brăila obține un scor sub cel al filialei, nu va mai putea candida la alegerile parlamentare. Dacă PNL Brăila e la coada clasamentului filialelor la europarlamentare, Popa rămâne fără funcția de președinte – decizia conducerii centrale a partidului

Deputatul Alexandru Popa, președintele PNL, va candida pentru fotoliul de primar al Brăilei sau pentru cel de președinte al Consiliului Județean. Acesta va fi candidatul liberalilor pentru una dintre cele două funcții în urma unei decizii a conducerii centrale a partidului. 

Practic, pe 31 ianuarie, Biroul Politic Național al PNL a decis că toți președinții organizațiilor județene vor candida la alegerile locale „la funcția de președinte al Consiliului Județean sau la funcția de primar al municipiului reședință de județ, în funcție de situație”.

Astfel, Popa, liderul liberalilor brăileni, care nu și-a anunțat niciodată intenția de a candida la alegerile locale, va fi obligat să își asume lupta electorala pentru una dintre cele două poziții de la vârful administrației brăilene, respectiv primar al municipiului sau președinte al Consiliului Județean.

Mai mult decât atât, potrivit deciziei conducerii centrale a PNL (foto), candidații-șefi de filiale „care vor obține un scor politic sub scorul filialei județene/municipale nu vor mai avea sprijinul partidului pentru o eventuală candidatură la alegerile parlamentare”.

Altfel spus, dacă, la alegerile locale, Alexandru Popa, care este și deputat, va obține în bătălia electorală un scor mai mic decât cel al PNL, conform documentului citat, nu va mai putea candida pentru un nou mandat de parlamentar.

O altă sancțiune, mult mai drastică, privește dizolvarea (n.r. demiterea) conducerilor filialelor PNL care se vor clasa pe ultimele 10 locuri în clasamentul rezultatelor la alegerile europarlamentare, clasament realizat pe baza mediei dintre procent și numărul de voturi.

Cine este Alexandru Popa?

Alexandru Popa, în vârstă de 33 de ani, este fiul lui Radu Popa, primarul liberal al comunei Cireșu, care se află în funcție de ani buni. În 2020, actualul deputat a intrat în politica „mare”, candidând pe lista PNL pentru Consiliul Județean și obținând un mandat de consilier județean.

După doar câteva lui, Popa a devenit candidatul emblemă al PNL Brăila la alegerile parlamentare, fiind nominalizat pe locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților. Acesta a ajuns deputat la redistribuire și, ulterior, a fost ales președinte al PNL Brăila.

În timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 2020, Ludovic Orban, liderul de atunci al PNL, l-a descris pe Popa, în ciuda criticilor publice, ca fiind „un candidat extrem de serios, care are două masterate și e la doctorat în anul I”.

Alexandru Popa a apărut și în filmulețe în care oferea bani maneliștilor care îi cântau numele sau sintagme precum „ca sicilienii este respectat”.

„Dacă vreau mă voi mai duce la petreceri cu lăutari”, a fost reacția lui Popa după ce a ajuns parlamentar.

În aprilie 2016, „Ziarul Obiectiv – Vocea Brăilei” publica un articol care îl avea în prim-plan pe Alexandru Popa, acuzat că „a snopit în bătaie un tânăr din Făurei”.

„L-ar fi bătut pe bărbat cu bâta până l-a lăsat inconştient la pământ”, nota publicația „Obiectiv”.

Câteva luni mai târziu, tot Ziarul Obiectiv îl taxa pe actualul parlamentar pentru că și-a parcat autoturismul pe partea carosabilă în municipiu: „Fiul primarului din Cireşu, unul dintre „şmecherii cu BMW” care parchează abuziv.”

Comentarii