stiri Braila – debraila.ro

Deputatul Ionita (PNL): „Spitalul Judetean este intr-o situatie dezastruoasa. Nu mi se pare normal ca PSD pune un membru de partid ca manager interimar”

Deputatul liberal Antoneta Ionita, fost medic-sef al Unitatii de Primiri Urgente, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu i se pare normal si oportun ca viitorul manager interimar al Spitalului Judetean sa fie membru de partid, asa cum a anuntat presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, cel care il va si numi.

Respectivul manager isi va asuma totusi un lucru foarte dificil. Ati vazut, spitalul este intr-o situatie dezastruoasa pe parte de comunicare, pe parte de personal. Sunt medici care au plecat din Braila si nu stiu daca reusim sa ii mai atragem. Nu au plecat din cauza banilor, nu au plecat in alte tari. Au hotarat sa plece la Galati. Ma indoiesc ca Braila ii va mai atrage pentru ca aici este un deficit de comunicare intre manager, medicii din spital, intre medicul-sef de sectie si medicii din sectie”, a spus Ionita.

Parlamentarul a mai adaugat, in contextul in care seful CJ a lasat sa se inteleaga ca viitorul manager interimar va fi tot medic, faptul ca de conducerea spitalului se poate ocupa si „un economist sau un jurist, nu neaparat un medic”, aratand ca „medicul are timp sa faca medicina si atat, parte administrativa nu prea”.

Comentarii