stiri Braila – debraila.ro

DECIZIE TRANSANTA: Brai-cata ramane FARA CONTRACT! | Dragomir: „Nu putem sa toleram la infinit! Desi Primaria e cu plata la zi, firma nu a ridicat gunoiul, nu a respectat graficele si nu a platit salariile angajatilor”

Primaria Braila va renunta la serviciile prestate de operatorul de salubrizare „Brai-cata”. Anuntul a fost facut de primarul Marian Dragomir, care a lansat o serie de reprosuri la adresa firmei. Decizia urmeaza sa fie oficializata prin vot in sedinta Consiliului Local Municipal de la sfarsitul lunii. 

Inca de la inceputul anului, Municipalitatea, prin vocea lui Dragomir, a criticat „Brai-cata” din cauza faptului ca nu a ridicat gunoiul menajer din sectorul atribuit asa cum prevede contractul, existand perioade cand utilajele nu au iesit pe strazi. Mai mult decat atat, Politia Locala a amendat de nenumarate ori firma.

„De cateva luni ne confruntam cu o adevarata problema pe sectorul „Brai-cata”. Consideram ca amenzile si atentionarile scrise nu mai produc niciun efect si vom propune CLM ca sectorul „Brai-cata” nu doar sa fie impartit si diminuat periodic, ci sa fie preluat de celelate doua societati de salubrizare si „Brai-cata” sa nu mai presteze in municipiu. Aproximativ 85% din sector va fi preluat de RER si restul de ECO. Noi regretam faptul ca, desi suntem la zi cu plata, societatea nu isi indeplineste obligatiile fata de cetateni si fata de proprii salariati”, a declarat edilul.

Totodata, Dragomir a vorbit si despre problemele din interiorul „Brai-cata”, care nu este la zi cu salariile catre angajati. Situatia a ajuns si in atentia Inspectoratului Teritorial de Munca, muncitorii intrerupandu-si activitatea de mai multe ori, chiar si zilele trecute.

„Au executari silite din alte judete in care opereaza – de ordinul a peste cateva milioane de lei noi, nu au platit deszapezirea de doi ani a unor subcontractori care au prestat in municipiul Braila, desi noi am platit in termenul prevazut de lege. Acum sunt in greva salariatii deoarece nu si-au primit salariile de trei luni de zile. Nu putem sa toleram la infinit aceasta situatie si nu ne incalzeste cu nimic faptul ca i-am amendat si ii amendam in continuare. Singura solutie este ca toti consilierii locali municipali sa voteze eliminarea din Braila a acestei societati care nu presteaza la standardul pe care ni-l dorim”, a conchis sursa citata.

„Brai-cata” se confrunta cu dificultati similare si in alte orase unde isi desfasoara activitatea.

De exemplu, recent, firma a fost reclamata de Primaria Brasov la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, existand posibilitatea retragerii licentei. Si angajatii din orasul de sub Tampa reclama faptul ca salariile nu sunt platite la timp.

Nici in municipiul Hunedoara situatia nu este mai roz, „Brai-cata” primind mai multe amenzi pentru ca nu a ridicat la timp deseurile.

Comentarii