stiri Braila – debraila.ro

DECIZIE SURPRINZATOARE | Soferul brailean care a ucis un barbat nevinovat la Sendreni a fost ARESTAT PREVENTIV

Dupa ce Judecatoria Galati a respins propunerea de arestare preventiva a lui Sorin Pilipautanu, din comuna Vadeni, luand fata de brailean masura controlului judiciar, procurorii au contestat hotararea la instanta superioara.

Astfel, miercuri, magistratii Tribunalului l-au aruncat in spatele gratiilor pe barbatul care a ucis un om nevinovat, in weekend-ul trecut, pe drumul national 2B, intre localitatile galatene Movileni si Sendreni, aflandu-se la volan sub influenta bauturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a aratat un rezultat de 1,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, iar analizele au relevat o alcoolemie de 2,2 la mie.

Sorin Pilipautanu, care circula dinspre Galati spre Sendreni, s-a angajat in depasirea unei biciclete, a pierdut controlul volanului si a patruns pe contrasens, intrand in coliziune frontala cu un alt autoturism, care circula pe sensul opus.

In urma impactului extrem de violent, conducatorul auto de 67 de ani, din Galati, a murit pe loc, iar sotia sa, aflata pe scaunul din dreapta, in varsta de 59 de ani, a fost grav ranita, fiind transportata la spital.

Comentarii