stiri Braila – debraila.ro

DECIZIE a Biroului Electoral Judetean: Afisele „Vino la referendum!” cu tricolorul vor disparea din Braila

In judetul Braila nu vor mai exista afise electorale pentru referendumul pro-familie care reproduc drapelul sau nu au dimensiunile prevazute de Legea privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale. Vor disparea inclusiv afisele cu privire la referendumul din 6-7 octombrie lipite pe autobuzele „Braicar”.

Hotararea apartine Biroului Electoral Judetean si a fost luata in urma primirii unor sesizari.

„Indepartarea de indata a materialelor electorale care combina culorile intr-o succesiune care reproduce drapelul Romaniei sau a altui stat, precum si cele care nu respecta dimensiunile prevăzute de art. 36, alin (2) din Legea 334/2006”, se arata in decizia BEJ.

Potrivit legii mentionate mai sus, „in campania electorala pot fi utilizate numai afise electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latura si 350 mm cealalta latura”, iar „afisele electorale prin care se convoaca o reuniune electorala vor avea 400 mm o latura si 250 mm cealalta latura si vor fi amplasate in locurile speciale pentru afisaj”.

Autobuzele „Braicar” au fost colantate cu mesajele „Apara copiii Romaniei!” si „Vino la referendum!”, intre cele doua indemnuri fiind inserate culorile albastru, galben si rosu.

Comentarii