stiri Braila – debraila.ro

Decizia primarului Dragomir: ACCESUL INTERZIS pentru masini in Parcul Monument | Ce parere aveti?

Printr-o hotarare a primarului Marian Dragomir, incepand cu 15 iunie, autoturismele nu vor mai putea intra in Parcul Monument. Masura va fi valabila doar in zilele de vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 15:00-22:00, pana pe 15 septembrie.

Edilul sustine ca a luat decizia de a interzice accesul auto ca urmare a unui val de sesizari primite din partea brailenilor, in special a celor care au copii si considera ca soferii sunt un real pericol pentru cei mici.

„Am tinut cont, in special, de numeroasele plangeri primite. Trebuie sa avem in vedere faptul ca vorbim despre un parc, un loc unde copiii se joaca, alearga, iar o masina reprezinta, orice am spune, un pericol. O clipa de neatentie, de ambele parti, se poate sfarsi cu o tragedie si trebuie sa facem tot ce putem pentru a evita asa ceva. Daca brailenii vor consider ca masura trebuie extinsa pe toata durata saptamanii, o vom face. Asteptam reactiile cetatenilor. Ii inteleg si pe cei care se aduna seara in Parc, in special la Stadion, cu masinile. E modul lor de a-si petrece timpul liber, insa o pot face dupa 22:00. Trebuie sa admita faptul ca astfel evitam lucruri care n-ar aduce nimanui bucurii, ba din contra”, ne-a declarat Dragomir.

Potrivit Municipalitatii, exceptie de la Dispozitia nr. 183/08.06.2018 fac „autovehiculele aflate in exercitarea atributiilor de serviciu apartinand Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Serviciului de Ambulanta Judetean, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale, Politiei Locale, precum si societatilor de intretinere sau de utilitati publice”.

Totodata, masura nu se aplica in timpul competitiilor sportive organizate pe Stadionul Municipal.

Cei care nu vor respecta decizia vor fi sanctionati cu amenda si puncte de penalizare.

Foto: Adevarul.ro

Comentarii