stiri Braila – debraila.ro

De miercuri seara, judetul Braila intra sub COD GALBEN de ploi si vant puternic

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN de precipitatii abundente si intensificari ale vantului pentru 27 de judete, printre care si Braila, si o avertizare COD PORTOCALIU de ninsori abundente pentru Carpatii Meridionali si Orientali.

Potrivit avertizarii COD GALBEN, valabila in intervalul 19 aprilie, ora 18:00 – 21 aprilie, ora 10:00, vor fi precipitatii mai ales in sudul, centrul si estul tarii, iar in dupa-amiaza zilei de joi, 20 aprilie, si in noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrange catre est.

La munte va continua sa ninga si se va depune strat de zapada. In restul tarii va ploua, iar incepand din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), in Moldova si pe arii mai restranse in Maramures, Transilvania si trecator in zona deluroasa din sud se vor semnala precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Vantul va avea intensificari temporare indeosebi in regiunile estice si sud-estice, unde vitezele la rafala vor atinge 50…60 km/h.

In afara de judetul Braila, mai sunt vizate de codul galben municipiul Bucuresti si judetele: Alba, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Dambovita, Galati, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea si Valcea.

Comentarii