stiri Braila – debraila.ro

“De la Brăila, se știe!” | Premierul Ciucă vrea sancționarea tinerilor liberali care au strigat “M*ie” | Popa, liderul PNL Brăila, nu a prezentat scuze publice nici până azi

Subiectul scandărilor obscene de la Școala de Vară a Tineretului Național Liberal revine în prim-plan. Premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, a cerut, luni, în cadrul ședinței Biroului Executiv Național, sancționarea celor implicați.

Potrivit presei centrale, Ciucă le-a cerut Marei Mareș, președintele TNL și lui Lucian Bode, secretarul-general al partidului, să îi identifice pe cei care au scandat “M*ie PSD” și să propună sancțiuni.

Este prima reacție a premierului Ciucă după scandalul care a făcut înconjurul presei centrale.

Șefa tinerilor din PNL, Mara Mareș, dar și Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului și vicepreședinte PNL, și-au cerut scuze în mod public pentru episodul de la Școala de Vară, în timp ce liderul PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a lansat un atac la PSD și a vorbit despre calitățile care îl recomandă pentru a fi un bun exemplu pentru tinerii din politică.

“Dincolo de faptul că-mi place să ascult lăutarii și dincolo de faptul că ascult uneori și manele, sunt un fermier care știe meserie, am obținut rezultate recunoscute în domeniul meu, am accesat fonduri europene, fac investiții importante și am o situație financiară bună, pe care am obținut-o fără să fac afaceri cu statul, doar din activități private”, a subliniat Popa.

De la Brăila lui Popa, se știe!

Scandal la nivel național după ce tinerii din PNL au fost filmați, la o petrecere – la malul mării, scandând „M*ie PSD”. Imaginile au fost surprinse în contextul în care tineri liberali din toată țara s-au întâlnit la Școala Politică a Tineretului Liberal, în stațiunea Venus – eveniment ulterior petrecerii, la care a fost prezent inclusiv liderul partidului, premierul Nicolae Ciucă. 

Potrivit imaginilor, în timpul party-ului liberal se aude și o dedicație cântată din partea „Brăilei”, mai exact de la tinerii din PNL Brăila, filială condusă de deputatul Alexandru Popa (foto stânga), aflat la primul mandat.

„PSD, PSD, PSD! M*ie PSD! De la Brăila, se știe! Grupul nostru, aici. Mocanu și toată lumea. Forță!”, se aude în boxe.

Cel care a vrut să condimenteze atmosfera cu dedicația devenită virală și la care face referire persoana de la microfon este Mihai Mocanu (foto dreapta), tânăr fermier din Vădeni, apropiat al lui Alexandru Popa și președinte al Organizației Oamenilor de Afaceri din cadrul PNL Brăila.

Printre tinerii politicieni din Brăila prezenți la petrecere s-a aflat și Daniela Cadîr, o tânără de 27 de ani, trezorier al filialei, care a fost angajată consilier la Ministerul Energiei după ce a depus „un CV la partid”– potrivit propriilor declarații.

Comentarii