stiri Braila – debraila.ro

De ce Braila si Galati nu isi dau mana? | Primarul Dragomir il pune la zid pe primarul Galatiului: „Va confirm ca primarul Pucheanu si PSD Galati nu isi doresc asocierea daca sediul asociatiei nu este la Galati. Declarativ stam foarte bine”

Discutiile pentru infiintarea Asociatiei „Dunarea de Jos”, care are ca obiectiv realizarea zonei metropolitane, s-a blocat din cauza faptului ca administratia locala galateana nu accepta ca sediul ONG-ului sa fie in alta parte decat in Galati. Primarul Marian Dragomir sustine ca este dispus „si maine” sa semneze asocierea, admitand ca „este un subiect” faptul ca primarul Galatiului – social-democratul Ionut Pucheanu (foto dreapta) si organizatia PSD din judetul vecin nu isi doresc asocierea, intrucat vor ca sediul ONG-ul sa fie la Galati.

„La Braila nu avem niciun impediment. Nu facem asocierea pentru ca nu putem sa semnam doar noi singuri. Pot doar sa va confirm ca primarul Galatiului si PSD Galati nu isi doresc asocierea. Cred ca cel mai elegant ar fi sa il intrebati chiar pe dansul (n.r. primarul Pucheanu). Noi suntem dispusi sa semnam si maine. Nu a raspuns direct ca nu vrea, dar a ramas acea discutie legata de sediu. Dansii doresc ca sediul sa fie la Galati, acesta este motivul. Un act se semneaza de catre mai multe parti, iar statutul asociatiei este definitivat”, a declarat primarul Dragomir in cea mai recenta conferinta de presa.

Edilul a mai aratat ca a propus la discutiile pe care le-a avut cu primarul Pucheanu ca sediul Asociatiei „Dunarea de Jos” sa fie la mijlocul distantei dintre cele doua municipii. Totodata, Dragomir a tinut sa precizeze ca nu a discutat cu presedintele Organizatiei Judetene PSD Galati, europarlamentarul Dan Nica, pe tema Asociatiei „Dunarea de Jos”, ci doar cu primarul Galatiului si presedintele Consiliului Judetean, Costel Fotea. 

Dragomir a venit si cu o propunere noua legata de sediul asociatiei pentru autoritatile locale galatene, pe care urmeaza sa i-o prezinte si primarului Pucheanu intr-o intalnire care ar urma sa aiba loc saptamana viitoare.

„Declarativ stam foarte bine. (…) Sunt de acord ca sediul sa fie doi ani la Braila si doi ani la Galati. Sunt de acord cu orice propunere echitabilia intre cele doua entitati administrative. Intr-o negociere toata lumea trebuie sa castige sau sa piarda in mod egal, nu poate fi doar o parte beneficiarul tuturor castigurilor”, a mai subliniat edilul.

Reamintim faptul ca, la inceputul anului 2017, primarul Marian Dragomir anunta faptul ca administratiile PSD din Braila si Galati isi vor da mana si vor infiinta Asociatia „Dunarea de Jos”, anuntand ca „nu exista niciun lucru legat de orgolii”. Dupa o serie de discutii, asocierea care vizeaza punerea pe picioare a unei zone metropolitane a intrat in blocaj din cauza sediului ONG-ului.

La sfarsitul anului trecut, primarul Galatiului, social-democratul Ionut Pucheanu, raspundea cu „Unde va fi mai bine!” atunci cand a fost intrebat unde se va afla sediul asociatiei.

Comentarii