stiri Braila – debraila.ro

DE CE Brăila nu a fost SUFOCATĂ de CORTURI POLITICE? Primarul: „Mascarada la cort nu mai are ce căuta în Brăila. Nici măcar PSD-ului nu o să îi permit să amplaseze corturi” | Alte orașe au fost împânzite de corturile partidelor (foto)

Municipiul Brăila nu a fost împânzit de corturile partidelor politice unde se adună semnături pentru candidații la alegerile locale și alegerile europarlamentare. Dacă în alte orașe politicienii au primit undă verde de la administrațiile locale pentru a monta astfel de corturi, la Brăila situația a fost cu totul alta, lovindu-se de un refuz categoric.

Presa locală din mai multe județe a semnalat numeroase situații în care corturile au fost rupte de vânt și au ajuns inclusiv pe spațiile verzi sau chiar au fost vandalizate, în special cele amplasate în apropierea parcurilor de joacă pentru copii.

Dragomir: „Mascaradă politică la cort nu se mai face!”

Cluj-Napoca

Primarul Marian Dragomir a declarat, recent, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va permite niciunui partid politic, nici măcar propriului partid, să monteze corturi politice pe domeniul public. Acesta a mai amintit că, începând cu anul 2017, există un regulament prin care sunt interzise și bannerele între stâlpi.

„Corturi în 2024? Nici măcar PSD-ului nu o să îi permit să amplaseze corturi în municipiu. Suntem în 2024 și există modalități mai evoluate, legale și decente de campanie electorală. Mascarada la cort nu mai are ce căuta în municipiul Brăila. Avem și un regulament, votat în Consiliul Local Municipal, de când am venit eu la Primărie, prin care se interzic bannerele pe stâlpi. Nu există niciun fel de banner! Nu mai are ce căuta vreun partid politic la cort, în 2024. Nici mascaradă politică la cort nu se mai face. S-a făcut în trecut!”, a subliniat edilul.

Pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, campania electorală va începe pe 10 mai și se va încheia pe 7 iunie.

Comentarii