stiri Braila – debraila.ro

„Danimex”, firma care se ocupa de lucrarile de la scoala din Victoria, unde 17 elevi au baut apa cu antigel de la cismea, peste 1.000 de contracte din bani publici

„Danimex” este societatea comerciala care a desfasurat lucrari la Scoala Gimnaziala din comuna Victoria, unde, in ultima zi de cursuri din saptamana trecuta, dupa ce s-a facut proba centralei termice, antigelul din instalatie a ajuns in reteaua de apa potabila. Mai multi elevi au baut apa contaminata cu substanta toxica de la cismeaua din curtea unitatii de invatamant.

17 copii, 14 baieti si 3 fetite, cu varste cuprinste intre 9 si 12 ani, au ajuns, vineri, in jurul pranzului, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, insotiti de mai multe cadre didactice, printre care si directorul scolii. Cei mici au avut noroc ca nu au baut cantitati importante de apa, simtind imediat gustul dulceag si alertandu-si profesorii.

Dupa 24 de ore, timp in care au stat sub atenta supraveghere a cadrelor medicale, cei mici au fost externati.

La scurt timp de la declansarea alertei de grad 0 la UPU, Politia a anuntat deschiderea unui dosar penal in cauza pentru vatamare corporala din culpa.

Din primele informatii, se pare ca eroarea umana a facut ca apa cu antigel din instalatia de incalzire sa refuleze in conducta de apa potabila.

Firma „Danimex” a obtinut contractul pentru extinderea Scolii Gimnaziale Victoria la sfarsitul anului 2015, oferind pretul cel mai scazut: 234.721 euro. Intre 2007 si 2015, societatea comerciala a obtinut peste 1.000 de contracte din bani publici, in valoare totala de peste 800.000 de euro.

Comentarii