stiri Braila – debraila.ro

Dancila ramane premier. Ce spun deputatii PNL ai Brailei? | Varga: „Au sfidat votul romanilor din 26 mai, ignorand un mare semnal de alarma” | Ionita: „Avem o Opozitie tot mai coerenta si mai articulata”

Camera Deputatilor si Senatul au respins, marti, in plenul reunit, motiunea de cenzura depusa de partidele din Opozitie impotriva Guvernului PSD-ALDE. Au fost 200 de voturi „pentru”, in conditiile in care guvernul ar fi fost demis daca votau in favoarea motiunii cel putin 233 de parlamentari.

Deputatii liberali Vasile Varga si Antoaneta Ionita au votat „pentru” adoptarea motiunii, cot la cot cu deputatii ProRomania Mihai Tudose si Emilia Meirosu, in timp ce parlamentarii social-democrati, senatorul Ion Rotaru si deputatul Nicu Nita, nu au participat la vot, desi se aflau in sala de plen. Totodata, senatorul Mihai Ruse (ALDE), condamnat definitiv la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese in forma continuata, nu a fost prezent la sedinta din Parlament.

Varga considera ca parlamentarii majoritatii PSD-ALDE „au sfidat votul romanilor din 26 mai, ignorand un mare semnal de alarma”. 

„Au ales sa ramana la Putere, agatati de functii si interese de tot felul, in ciuda faptului ca romanii au transmis, la alegerile europarlamentare, un mesaj clar, respingand categoric modul in care PSD si ALDE au guvernat tara din 2016 incoace. Aroganta pe care a aratat-o Viorica Dancila de la tribuna Parlamentului vorbeste despre ce a inteles PSD din alegerile europarlamentare, in ciuda faptului ca, de dimineata si pana seara, se vorbeste despre schimbari. Am sperat pana in ultima clipa ca unii parlamentari ai Puterii vor alege sa tina cont de dorinta romanilor si nu de interese personale sau de grup. Votul din 26 mai a obligat PNL sa depuna motiunea si n-am ezitat o secunda sa o facem, in numele celor multi, celor care ne-au acordat increderea”, a declarat deputatul PNL.

De cealalta parte, deputatul Antoaneta Ionita arata ca motiunea de cenzura ar fi fost votata si de parlamentari PSD daca nu li se impunea sa nu isi exprime votul si sa stea in banci.

„Stiind ca exista PSD-isti care considera ca Guvernul Dancila este iresponsabil si incompetent, s-au pus la adapost si le-au interzis sa voteze. Daca si-ar fi exprimat optiunea, s-ar mai fi gasit parlamentari care sa voteze pentru caderea guvernului. In schimb, motiunea arata clar ca avem o Opozitie tot mai coerenta si mai articulata, de care majoritatea PSD-ALDE se teme. Romanii vor continua sa sanctioneze actualul guvern si modul pagubos in care gestioneaza treburile tarii. Pe 26 mai, romanii au demonstrat ca nu tolereaza minciuna, impostura si ca identifica PNL ca fiind un partid care poate sa dea un guvern profesionist si un program de guvernare eficient. Eu nu aveam asteptari de la parlamentarii PSD-ALDE de Braila (n.r. Ion Rotaru, Nicu Nita si Mihai Ruse). Daca ar fi vrut sa sanctioneze Guvernul Dancila, parlamentarii PSD si ALDE de Braila ar fi facut-o cu mult inainte. Totusi, nu m-ar mira ca la anul sa ii vedem disidenti in PSD”, a precizat Ionita.

Comentarii