stiri Braila – debraila.ro

Danaila (PNL): „E penal daca Primaria cumpara prin preemptiune terenul din spatele Muzeului de Istorie. Ii solicit primarului Dragomir sa se opreasca, ca isi face rau singur”

Consilierul judetean Alexandru Danaila, presedintele Organizatiei Judetene PNL, a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca liberalii vor ataca in instanta hotararea Consiliului Local Municipal prin care Primaria este mandatata sa cumpere cu 165.000 de euro, prin exercitarea dreptului de preemptiune, terenul de 1.326 mp din spatele Muzeului de Istorie.

Potrivit sursei citate, Codul Civil prevede ca odata ce Primaria a refuzat sa isi exercite dreptul de preemptiune, nu poate reveni asupra deciziei, cum s-a intamplat in cazul terenului din Centrul Istoric. Astfel, Danaila considera ca este ilegal ca Primaria sa cumpere astfel terenul, precizand ca achizitia ar putea fi facuta pe piata libera.

„Speta, pana astazi, comporta elemente din punct de vedere administrativ, dar daca se va cumpara terenul si se va constata un prejudiciu vorbim de raspundere penala. Raspundere penala nu doar pentru ordonatorul de credit si viceprimar, ci pentru toti consilierii municipali care au votat. Asta am incercat noi sa atragem atentia. Noi vom ataca la instanta. Si noi suntem de acord sa cumparam terenul, dar pe piata libera, nu prin exercitarea dreptului de preemptiune. Ii solicit public primarului sa nu continue cu procedura, pentru ca isi face rau singur”, a spus liberalul.

Comentarii