stiri Braila – debraila.ro

Dacia Unirea si Blue Stars si-au dat mana: Centru de copii si juniori, la Braila | Boboc: ”O constructie pentru viitorul fotbalului brailean”

Cluburile de fotbal „Dacia Unirea” si „Blue Stars” au decis fuziunea loturilor de juniori din categoriile A-E si crearea unui Centru de copii si juniori, precum si a staff-urilor de antrenori. Protocolul de colaborare a fost semnat marti, 24 iulie.

Potrivit intelegerii, juniorii proveniti de la cele doua cluburi urmeaza sa evolueze in campionatele nationale sub numele „Dacia Unirea”, echipa fanion a orasului, in timp ce coordonarea activitatii Centrului de copii si juniori va fi asumata de catre conducerea „Blue Stars”.

Reprezentantii celor doua cluburi arata ca principalele obiectivele convenite sunt accederea pana in fazele superioare ale campionatelor nationale de juniori dar, mai ales, pregatirea tinerilor fotbalisti braileni pentru a face pasul catre fotbalul de seniori si, implicit, o echipa de fotbal puternică, pe care microbistii braileni o merita si o asteapta.

„Pe termen scurt, obiectivul nostru este sa formam echipe de juniori cât mai performante, capabile sa se bata de la egal la egal cu echipele similare din tara. Pe termen mediu, asta va insemna sa putem oferi tinerilor fotbalisti posibilitatea de a ramane in oras si de a creste sub supravegherea unui staff care si-a dovedit prin rezultate competenta. Acest protocol semnat este o constructie pentru viitorul fotbalului brailean. Tinerii formati in centrul de copii si juniori vor putea pe viitor sa joace la echipa mare, astfel incat, in cativa ani, nucleul principal al echipei de seniori sa fie constituit din jucatori crescuti in propria pepiniera”, a declarat Catalin Boboc, presedintele „Blue Stars”.

Realizarea unui centru de copii si junior puternic este considerata si de Valentin Avramescu, presedintele „Dacia Unirea”, o solutie pentru viitorul fotbalului brailean si calea spre revenirea la marea performanta.

„Doar daca ne unim fortele ne putem propune in mod realist sa abordam competitiile de juniori cu speranta performantelor notabile. Se creeaza astfel un mediu propice pentru dezvoltarea tinerilor jucatori braileni, iar scopul final este de a avea o baza solida de selectie pentru echipa mare, care sa ne permita pe viitor sa speram la mai mult de la echipa de seniori”, a conchis Avramescu.

Comentarii