stiri Braila – debraila.ro

”Da-i drumul, sa nu-ti dau un glont in cap!” | Cum A INSTALAT ”Piciu”, consilier local ALDE, TEROAREA in Tichilesti si cum s-a ales cu dosar penal

Cunoscut mai degraba din cauza conjuncturilor care, de-a lungul timpului, l-au legat de clanurile interlope din municipiu, Ionel Pitulice, poreclit ”Piciu”, este de mai bine de doi ani consilier local in comuna Tichilesti.

In 2016 a candidat la Primarie, insa locuitorii nu i-au acordat increderea pe care le-a cerut-o in campania electorala, atunci cand a vorbit despre ”respect, devotament si daruire totala”. Liderul de atunci al Organizatiei Judetene ALDE, consilierul municipal Dan Paun, il descria pe ”Piciu”, trecut de 55 de ani, ca fiind ”un investitor local, aproape un binefacator al comunitatii”.

Oamenii din Tichilesti spun insa altceva. Altceva spune si dosarul penal deschis de politisti la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce Pitulice, impreuna cu fiul sau, l-ar fi lovit in cap cu un pistol pe un tanar din localitate. Victima a ajuns la spital.

Am primit o multime de mesaje din partea unor localnici. In toate se vorbeste despre teroarea instalata de Pitulice si acolitii sai in comuna aflata la 20 km de Braila. Cei care apara legea in localitate ar inchide ochii la multe dintre nelegiuirile patronate de politicianul tichilestean.

In seara zilei de 27 iulie, in jurul orei 18:00, un barbat de 29 de ani a sunat la 112, cerand ajutorul politistilor. Fusese lovit in cap cu pistolul de Ionel Pitulice. Dupa ce a cazut la pamant, nu si-a mai dat seama cine l-a mai agresat.

Consilierul local ALDE era insotit si de fiul sau.

”Politistii Sectiei 2 au fost sesizati de catre un tanar cu privire la faptul ca a fost lovit de un barbat de 56 de ani (n.r. Ionel Pitulice) si de fiul acestuia, in varsta de 33 de ani, in timp ce se afla pe o strada din localitatea Tichilesti. Deplasati la fata locului, politistii au constatat ca cele semnalate se confirma si au intocmit dosar penal pentru lovire si alte violente. Cercetarile continua pentru stabilirea cu exactitate a celor intamplate”, a precizat pentru DEBRAILA.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean, inspector Laura Dan.

Si pentru ca scena sa fie pur romaneasca, politistii ajunsi la fata locului l-au amendat cu 1.000 de lei pe cel batut de ”Piciu”. I-ar fi injurat pe oamenii legii.

”Era plin de sange, din cap si pana in picioare, nu stia ce e cu el. L-au amendat ca ar fi ridicat tonul. El nici nu stia pe ce lume se afla”, ne-a declarat fratele celui lovit.

Sursa citata ne-a mai spus ca a fost chiar amenintat de Pitulice: ”M-a intrebat daca caut pe cineva, iar apoi a scos un pistol si mi-a spus: <<Vezi ce-i asta? Da-i drumul in mortii matii ca sa nu iti dau un glont in cap.”

Alti localnici ne-au relatat despre faptul ca oamenii lui Pitulice, care are si o ferma in Tichilesti, intra cu animalele la pascut prin culturile sau circula cu masini neinmatriculate.

”Va dati seama ca sunt persoane care au cateva palme de pamant si sunt vai de capul lor. Ce sa le zica? Anul trecut i-a gasit un barbat in porumbul lui. I-au faramat Dacia. E jungla. Unu de al lor, fara permis, a intrat intr-o masina. Nimeni nu are curaj sa ridice capul din pamant. Vom merge si la domnul comandant Gluga, pentru ca nu stim incotro sa o luam. Omul asta face ce vrea si nimeni nu il deranjeaza. Speram ca la domnul Gluga vom gasi intelegere. E ceva de necrezut, sincer”, se arata intr-unul dintre mesajele primite pe pagina de Facebook debraila.ro.

Cert este ca Pitulice, patron de bar in cartierul Chercea si consilier local la Tichilesti, s-a ales, dupa ultima isprava, cu dosar penal.

Comentarii