stiri Braila – debraila.ro

Cursa interna din PNL: Adrian Tabarac, candidat la Primaria Braila | “Sunt un foarte mare patriot local”

Presedintele Organizatiei Municipale a PNL, consilierul municipal Adrian Tabarac, s-a inscris in cursa interna pentru stabilirea candidatului la Primaria Braila.

Se pare ca este singurul liberal care si-a anuntat candidatura, termenul limita fiind 15 noiembrie.

“M-am inscris pentru ca am putere de munca si vreau ca tanara generatie sa fie cat se poate de bine reprezentata. Proiectele mele pentru Primarie vreau sa reintoarca tinerii in municipiu. Am proiecte de dezvoltare. Desi am avut oportunitati, nu am plecat niciodata din Braila. Sunt un foarte mare patriot local si vreau ca orasul sa revina la istoria care l-a consacrat”, ne-a declarat Tabarac.

Liberalul a fost, inainte de fuziunea PNL-PDL, presedinte al Organizatiei Judetene de Tineret PDL, apoi presedinte al Organizatiei Judetene de Tineret PNL, iar din martie 2018 conduce Organizatia Municipala PNL.

Cel care doreste sa devina candidatul PNL trebuie sa vina cu un program de guvernare locala, dar si cu „un plan de castigare a alegerilor”, iar apoi, pana anul viitor, pe 15 martie, se va „bate” in competitia interna de promovare. Candidatilor le este interzisa atacarea celorlalti competitori.

Desemnarea candidatului final se va face in urma unui sondaj de opinie care va masura notorietatea, increderea, intentia de vot si potentialul de crestere.

Trebuie mentionat faptul ca liberalii care se inscriu in cursa interna vor semna si o declaratie prin care se angajeaza sa il sustina pe candidatul final.

Comentarii