stiri Braila – debraila.ro

Cupoane valorice si premii pentru brailenii care predau deseuri electrocasnice

Brailenii pot scapa din nou de deseurile de echipamente electrice si electronice, dandu-le la reciclat, anunta Primaria.

O noua campanie de colectare coordonata de Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec, in parteneriat cu Municipalitatea, va oferi servicii gratuite de colectare si preluare a deseurilor electrice si electronice de la persoane fizice si juridice.

Campania se desfasoara in perioada 25 – 26 martie, intre orele 10.00 si 17.00, fiind prima actiune de colectare din acest an.

Persoanele care renunta la electronicele si electrocasnicele vechi au la dispozitie cinci puncte provizorii de colectare: Piata Independentei – Platou Primarie, Cartier Obor – Complex Dinamo, Calea Galati – Parcare Bloc Turn, Soseaua Buzaului – Intersectie cu Soseaua Nationala Veche si Soseaua Vizirului – Intersectie cu Strada Mecanizatorilor.

Deseurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, institutie si sediu de firma prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800 (numar gratuit, disponibil zilnic intre orele 9.00-17.00) sau la 0725 466 326 (numar cu tarif normal, disponibil zilnic intre orele 8.00-18.00).

Fiecare persoana participanta la campanie va primi cupoane valorice pentru aparatele electrice mari intregi (combine, vitrine si lazi frigorifice, frigidere, congelatoare, masini de spalat rufe si vase, uscator de haine, aparate de aer conditionat). Pentru celelalte aparate electrice predate (fier de calcat, aspirator, monitor, calculator, cafetiera, mixer, televizor, radio, scule electrice) fiecare deponent va participa la o tombola cu premii.

Cupoanele valorice sunt de 40 lei sau de 20 lei, in functie de aparatul predat la punctul de colectare.

Extragerea are loc duminica, 27 martie, ora 12.00, la punctul amplasat in Piata Independentei.

Premiile oferite sunt: frigider – 1 buc, mixer – 2 buc, cafetiera – 2 buc, bormasina – 2 buc, fier de calcat – 3 buc, set nivela – 5 buc

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie non-profit, formata de unsprezece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, Asociatia RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si gestioneaza toate activitatile necesare colectarii, tratarii si reciclarii deseurilor de echipamente electrice si electronice

Comentarii