stiri Braila – debraila.ro

Cum sa te faci de ras folosind vaccinarea in razboiul politic | Gafa PNL-istului Canciu: acuza Primaria pentru ce a facut Prefectura, condusa de colegul sau de partid!

Un glont folosit in razboiul politic se intoarce catre cel care a tras: Catalin Canciu, consilier local municipal si seful Organizatiei Municipale PNL, a lansat o serie de atacuri la adresa primarului Marian Dragomir. Mai exact, liberalul sustine ca edilul „s-a decis acum sa redeschida centrele de vaccinare in scoli, pe care tot el le-a inchis luna trecuta”.

Canciu, care este si inspector scolar general, afirma ca Dragomir „ba inchide centrele de vaccinare, ba le redeschide”, in contextul in care „a facut demersuri deja la unitatile de invatamant unde au fost centrele de vaccinare”.

Totusi, situatia reala este cu totul alta! Pe 13 octombrie, Institutia Prefectului a cerut Primariei sa identifice „un spatiu adecvat pentru functionarea unui centru de vaccinare”, iar Primaria a redirectionat solicitarea catre unitatile de invatamant din municipiu, tinand cont ca au „gazduit” in trecut centre de vaccinare.

„Luna trecuta, in cadrul sedintei Consiliului Local Municipal, domnul primar Marian Dragomir a solicitat deblocarea salilor de sport din Braila, unde au fost amenajate centre de vaccinare, pentru a fi reluate activitatile scolare,”la cererea unitatilor de invatamânt si a parintilor”, dupa cum explica chiar domnia sa. (…) Noi, consilierii PNL, nu am fost de acord cu aceasta propunere, din simplul motiv ca, luna trecuta, in pragul valului 4 al pandemiei urma administrarea celui de-al treilea vaccin si era nevoie ca aceste spatii sa fie disponibile. Cu toate acestea, proiectul s-a aprobat bine mersi, singurul centru de vaccinare disponibil din scoli fiind acum in cadrul Liceului „Anghel Saligny”. Am fost sfidati, pur si simplu, de domnul primar, chiar daca municipiul Braila a ramas astfel doar cu 3 solutii la indemana pentru imunizare. Centrul de vaccinare din parcarea mall, cel de la Liceul Tehnologic si la medicii de familie din Braila, doar 32 la numar. Astazi, lumea sta la cozi la vaccinare, pentru ca domnul Dragomir are o viziune obturata politic si nu vede dincolo de propriul birou. Intre timp, primarul Dragomir s-a razgandit. S-a decis acum sa redeschida centrele de vaccinare in scoli, pe care tot el le-a inchis luna trecuta si a facut demersuri deja la unitatile de invatamânt unde au fost centrele de vaccinare. Am impresia ca domnul primar isi bate joc de noi, brailenii. Ba inchide centrele de vaccinare, ba le redeschide. Ce vrea sa ne demonstreze? Chiar nu inteleg incoerenta unei astfel de administratii. Cand da, cand nu. Domnule Dragomir, regret faptul ca un primar nu are capacitatea intelectuala de a intelege necesitatea si obligativitatea ca scoala sa isi recupereze salile de sport si copiii sa isi desfasoare orele in conditii optime. Cred ca recunoasteti aceste cuvinte. Asadar, gasiti alte solutii daca aveti nevoie de centre de vaccinare in plus! Nu mai apelati la salile de sport, pentru ca acolo ati suspendat deja activitatea de vaccinare, mai ales ca nici Consiliile de Administratie inteleg ca nu sunt de acord cu mofturile unui primar inconsecvent”, a declarat PNL-istul Canciu.

Dincolo de lupta politica dintre opozitie si putere, cert este faptul ca initiativa redeschiderii unui centru de vaccinare apartine Institutiei Prefectului, condusa chiar de un coleg de partid al lui Catalin Canciu, respectiv prefectul interimar Nicolae Nitescu.

Comentarii