stiri Braila – debraila.ro

Cum l-a lasat o tanara pe un brailean de 81 de ani fara aproape 20.000 de lei, bani tinuti in casa

Castigarea increderii persoanelor varstnice, prin prezentarea de produse la preturi promotionale ori de cadouri din partea unor magazine sau autoritati, le asigura infractorilor accesul, fara un mare efort, in locuintele si la economiile acestora.

Cel mai recent exemplu este cel al unui brailean, in varsta de 81 de ani care, in data de 1 noiembrie, a sesizat politistii cu privire la faptul ca a ramas fara economii, dupa ce a permis accesul in casa unei persoane necunoscute.

Batranul le-a relatat oamenilor legii faptul ca, in dimineata zilei de 31 octombrie, a primit in locuinta o tanara care i-a prezentat o serie de produse pe care a pretins ca intentioneaza sa i le ofere din partea unui supermarket cunoscut. Surpriza neplacuta a avut-o insa a doua zi dimineata, cand a constatat ca din casa ii lipseste suma de 18.900 lei, asa ca a apelat la ajutorul Politiei.

Atentie, braileni!

Supermarketurile si hipermarketurile au promotii si ofera cadouri doar in interiorul magazinelor! Popularizarea acestor promotii se realizeaza prin intermediul cataloagelor disponibile in magazin, pe site-urile de pe internet sau oferite de distribuitorii ambulanti, nicidecum prin prezentarea produselor la domiciliu.

Nu invitati hotii in casa! Pentru ca tot mai putine cazuri de acest fel sa fie inregistrate, politistii recomanda brailenilor sa tina cont de urmatoarele sfaturi:

sa nu permita accesul in casa sau in curte persoanelor necunoscute care pretind ca doresc sa le vanda produse la preturi derizorii, sa le ofere diferite bunuri cu titlu de cadou sau ca pomana, mai ales atunci cand sunt singuri acasa;

sa tina usa sau poarta incuiate, chiar daca sunt acasa;

sa nu tina in casa sume de bani sau bunuri de valoare; acestea trebuie pastrate in depozite bancare. Daca, totusi, aleg sa le pastreze in locuinta, sa nu le mai depoziteze in sifonier, acesta fiind primul loc in care cauta hotii;

sa evite depozitarea la vedere, in curte, pe balcon sau in fata usii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-au achizitionat, intrucat acestea ar putea atrage atentia hotilor;

sa nu invite acasa persoane pe care doar ce le-au cunoscut si care le spun povesti impresionante de viata; aceste persoane pot profita de ocazie pentru a sustrage diferite bunuri si s-ar putea folosi chiar de violenta pentru a-si atinge scopul.

Comentarii