stiri Braila – debraila.ro

CUM A FOST EXECUTAT Cristian Brot | Ce povesteste un MARTOR: ”Erau hotarati sa-l omoare. Madalin ii spunea sa traga in el. Avea in abdomen o gaura de intra degetul in ea”

UPDATE 18:15 | Andrei Valentin Cristian se afla la doi pasi de Cristian Brot in momentul atacului sangeros. Ii era prieten. Tanarul povesteste ca Florin Pintea si Madalin Pentelie au venit hotarati sa-l ucida pe Brot, care, chiar atunci, se afla in fata casei lui Madalin, discutand cu tatal acestuia.

”Cristian purta o discutie civilizata cu Guta, porecla tatalui lui Madalin, spunandu-i de unde atata dusmanie si certuri. Era in fata portii lui Madalin. La un moment dat au venit cei doi cu masina. Brot a luat-o la fuga si am fugit si eu dupa el. Cred ca l-a impuscat la colt. Florin tragea cu pistolul. la un moment dat, Brot a cazut jos. Am incercat sa il bag intr-o curte, insa Madalin a aruncat cu o toporisca dupa mine. M-a lovit la picior. N-am reusit sa il bag in curte ca a venit sa imi dea in cap cu un alt topor. Atunci am sarit intr-o curte”, sustine martorul, care a dat declaratii si in fata procurorului de caz.

Valentin Cristian mai spune ca Brot avea in abdomen ”o gaura de intra degetul in ea”: ”Erau hotarati sa il omoare. Madalin striga la Florin sa traga in el, sa il omoare!”

29 mai – UPDATE 13:45 | Parchetul de pe langa Tribunal a oferit presei prima reactie oficiala in dosarul uciderii lui Cristian Brot. Prin vocea prim-procurorului adjunct Fanel Mihalcea, purtatorul de cuvant al institutiei, parchetul sustine ca moartea tanarului a venit ca urmare a unui conflict anterior, ”care a degenerat”.

„Ne aflam intr-o faza in care procurorul de caz si echipa de cercetare de la IPJ fac eforturi pentru a indeplini toate punctele din planul de ancheta. Nu va putem spune care a fost arma crimei, pentru ca nu a fost identificata. Nu putem face afirmatii fara probe. Suntem intr-o faza in care urmarirea penala e nepublica. Se pare ca a existat un conflict anterior, care a degenerat in ganduri infractionale de a-si face dreptate prin mijloace nepermise de lege. Dupa ce s-au descarcat mai multe cartuse, trei au nimerit victima, cei doi s-au indepartat. Masina a fost gasita in comuna Dedulesti. Ei s-au ascuns in comuna Surdila-Greci, unde au si fost gasiti. Noi am intrat in alerta imediat, ca urmare a sesizarii. Nu va pot spune daca au recunoscut fapta, cu tot respectul cuvenit. Avem si noi niste reguli. Ne aflam intr-o faza de intimitate a anchetei”, a declarat procurorul Mihalcea.

Florin Pintea si Madalin Pentilie au contestat masura arestarii preventive, hotarata de Tribunalul Braila, la Curtea de Apel Galati, care trebuie sa se pronunte in urmatoarele zile.

UPDATE 15:45 | Arma crimei nu a fost inca gasita.

Florin Pintea (foto dreapta) si Madalin Pentelie au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, decizia instantei este executorie, insa poate fi contestata. Potrivit unor surse judiciare, Florin Pintea a recunoscut ca el este cel care a tras in Cristian Brot.

Cei doi au ajuns in Arestul Inspectoratului de Politie Judetean.

28 mai – UPDATE 13:00 | Politistii cauta arma crimei, pistolul Glock 9 mm. Cei doi suspecti ar fi aruncat arma pe Soseaua de Centura, intre Soseaua Ramnicu Sarat si Soseaua Focsani.

Madalin Pentelie si Florin Pintea au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva. Acuzatiile: omor si complicitate la omor.

………….

UPDATE 20:30 | Madalin si Florin, cei doi tineri care l-au impuscat pe Cristian Brot, au fost prinsi in comuna Surdila Greci. Cei doi se ascundeau in hornul unei case de la marginea localitatii. Vor fi dusi la sediul Inspectoratului de Politie Judetean.

UPDATE 16:10 | In comuna Surdila Greci a ajuns si seful Inspectoratului de Politie Judetean, comisarul sef Adrian Gluga.

UPDATE 13:45 | Surse judiciare au declarat pentru DEBRAILA ca principalii suspecti in cazul uciderii lui Cristian Brot sunt Madalin si Florin (foto), doi tineri, pana in 25 de ani, care ar fi fugit in Republica Moldova. Cei trei se cunosteau de mult timp, avand numeroase conflicte.

Brot a fost impuscat chiar in fata casei lui Madalin, cu un pistol Glock 9 mm, care i-ar apartine lui Florin.

27 mai – UPDATE 08:00 | Cristian Brot a incetat din viata, in noaptea de vineri spre sambata, la Terapie Intensiva. Tanarul impuscat fusese operat, vineri dupa-amiaza, timp de mai bine de 3 ore, de catre o echipa de mai multi chirurgi.

…………..

UPDATE 18:00 | Doi tineri sunt cautati de politisti in cazul tanarului impuscat in zona Plantelor, potrivit unor informatii obtinute in exclusivitate de DEBRAILA.RO. Este vorba despre cel care a tras in Cristian Brot si cel care i-a dat arma. Sursele citate au mai precizat ca arma folosita este un pistol Glock 9 mm.

Prietenii lui Cristian Brot, care a iesit din operatie, aflandu-se la Terapie Intensiva, in continuare in stare critica, s-au mobilizat pe o retea de socializare, facand un apel pentru donare de sange: ”Rog ca toti prietenii mei care au cunostinte cu Grupa de sange B3 Negativ sa faca un gest frumos pentru prietenul nostru si sa doneze la un centru de recoltare.”

UPDATE 15:30 | Tanarul este in stare critica, fiind supus unei interventii chirurgicale. Prezinta plagi impuscate in toarce si antebrat.

………

Cristian Brot, in varsta de 28 de ani, un apropiat al gruparii din Brailita, a fost impuscat in plina strada, vineri, in jurul orei 12:00, in zona Plantelor.

S-au tras sase gloante in directia tanarului, conform primelor informatii, insa doar trei l-au atins. Si masina lui Brot are urme de gloante.

Victima se afla in stare grava la spital.

Potrivit unor surse, atacul este o razbunare.

Criminalistii si procurorii desfasoara cercetari la fata locului.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii