stiri Braila – debraila.ro

CRIZA medicamentelor | Chiriac, seful CJ, a cerut o sedinta fulger la Spitalul Judetean: „Vinovatii sa plece!”

Dupa ce liberalii au reclamat faptul ca din farmacia Spitalului Judetean de Urgenta lipsesc unele medicamente, inclusiv cele folosite in tratamentul afectiunilor neurologice, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, i-a cerut Deliei Rasnoveanu, managerul Spitalului Judetean, sa convoace o sedinta fulger cu sefii de sectii si persoanele care au in responsabilitate aprovizionarea unitatii spitalicesti.

Totodata, Chiriac s-a aratat deranjat de faptul ca Rasnoveanu nu a raspuns la intrebarile consilierilor judeteni legate de criza medicamentelor si materialelor sanitare.

„M-as fi bucurat daca v-ar fi raspuns doamna manager de ce nu sunt medicamente. Bani sunt la spital. (…) Doamna manager, maine (n.r. joi), impreuna cu Consiliul de Administratie, convocam o sedinta de urgenta cu toti sefii de sectie, cu cei responsabili si mai ales cu cei cu aprovizionarea, pentru a vedea efectiv cine sunt cei responsabili de aceste lucruri (n.r. lipsa medicamentelor si materialelor sanitare), cu referate, cu absolut tot, sa vedem care este circuitul, cine sunt vinovatii si sa plece daca nu isi fac treaba cum trebuie. Ca nu incepem acum, daca un om de la aprovizionare nu-si face treaba, sa omoram seful de sectie. Pana la urma trebuie sa ne gandim la pacienti”, a declarat seful judetului in cea mai recenta sedinta a Consiliului Judetean.

La sirul de reprosuri venite din partea consilierului judetean Marian Sirbu (PNL), managerul SJU a replicat sec si naucitor: „Raspund cu <<Da!>> la toate intrebarile!”. Practic, Deliei Rasnoveanu nu ii fusese adresata vreo intrebare, ci doar a fost acuzata de modul dezastruos in care gestioneaza problemele spitalului.

Comentarii