stiri Braila – debraila.ro

Cristian Silviu Petcu, profesor de fizica la „Pedagogic”, trimis in judecata de procurorii DNA pentru marturie mincinoasa. A doua oara

Procurorii DNA Galati l-au trimis in judecata, in stare de libertate, pe Cristian Silviu Petcu, profesor de fizica la Liceul „Pedagogic” si fost inspector scoalar, pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, fapte comise in timpul audierilor in calitate de martor in dosarul „Mita la BAC”. Tribunalul Braila a primit cauza spre solutionare.

Potrivit procurorilor anticoruptie, in data de 4 decembrie 2015, Petcu a fost audiat in calitate de martor, in dosarul aflat pe rolul Curtii de Apel Galati, in care sunt judecate trei persoane, un fost inspector scolar de matematica si doi profesori, pentru infractiuni de coruptie, in contextul organizarii examenului de bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2014. Culmea, profesorul este trimis in judecata pentru marturie mincinoasa si din cauza faptului ca a mintit in fata judecatorilor Tribunalului Braila, in acelasi dosar, tribunalul fiind prima instanta. 

In aceasta imprejurare, inculpatul Petcu Cristian Silviu, sub prestare de juramant, a prezentat declaratii care contravin probelor administrate in cauza, contravin propriilor declaratii date in cursul urmaririi penale si aspectelor pe care acesta le cunostea. Prin aceasta atitudine, inculpatul a urmarit ingreunarea aflarii adevarului, a tragerii la raspundere penala si inducerea in eroare a instantei de judecata, imprejurari de natura a usura situatia juridica a inculpatilor cercetati in dosarul aflat pe rolul instantei anterior amintite”, se arata in comunicatul de presa remis de DNA.

Este vorba despre dosarul care s-a lasat cu trimiterea in judecata si apoi condamnarea Manuelei Diaconescu, fost inspector scolar de matematica, si a prfesorilor Daniela Haret si Valentin Florin Damian.

Comentarii