stiri Braila – debraila.ro

Graficianul Cristian Radu ACUZA autoritatile brailene ca I-AU FURAT o imagine, folosind-o dupa bunul plac | „O nepasare a autoritatilor fata de artisti si o infractiune egala cu furtul”

Artistul plastic brailean Cristian Radu (foto) sustine ca organizatorii evenimentelor „Braila 650”, respectiv Primaria Municipiului, Consiliul Judetean si Teatrul „Maria Filotti”, au folosit ilegal, intr-un afis de promovare a manifestatii organizate cu ocazia aniversarii a 650 de ani de la atestarea documentara a orasului, o imagine care ii apartine, respectiv o schita a Garii Fluviale.

„Reamintesc organizatorilor ca NU detin drepturi de autor aupra imaginii folosite in acest afis! Va reamintesc ca folosirea fara acordul autorului si nementionarea macar a numelui acestuia constituie o infractiune egala cu furtul. Va rog sa distribuiti poate rezolvam aceasta nepasare a autoritatilor fata de artisti cu care probabil se vor mandri peste ceva timp”, a scris Radu pe o retea de socializare.

Pe afisul postat pe pagina de Facebook a Primariei Braila nu apare sursa imaginii, fiind insiruite doar expozitiile si spectacolele care vor avea loc de pe 20 si 21 ianuarie.

„Drepturile de autor asupra imaginii din afis nu va apartin. Va rog rezolvati aceasta problema!”, le-a transmis artistul si organizatorilor, prin intermediul unui comentariu postat pe pagina de Facebook a Primariei, fara a primi insa si un raspuns.

Radu, in varsta de 35 de ani, este absolvent al Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi, profesor de arte plastice la Scoala Populara de Arte si Meserii „Vespasian Lungu” si membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, avand  lucrari detinute in patrimoniul mai multor muzee de arta din tara.

Comentarii