stiri Braila – debraila.ro

Cortez (PNL), multumit de cum a promovat Reliana Bogdan judetul Braila, dar critica situatia economica a firmei de turism: „Este o catastrofa. In 2015, ne spunea Mortu ca o sa ne reglam cu niste magneti de frigider”

Consilierul judetean Vasile Cortez (PNL) a declarat, in cadrul Adunarii Generale a Asociatului unic a „Rocreativ”, firma de turism a Consiliului Judetean, ca are o parere buna despre activitatea Relianei Bogdan de promovare a judetului ca destinatie turistica, dar a catalogat ca fiind „o catastrofa” situatia economica.

„La infiintarea acestei societati comerciale s-a pus in discutia CJ alternativa unei directii de servicii publice, care sa se ocupe cu turismul. Daca acea directie se aproba si era in subordinea directa a Consiliului Judetean, indiferent care erau indicatorii de performanta, nu se putea desfiinta. Sansa doamnei director sau nesansa este aceea ca este SRL si trebuie sa-si rezolve singura problemele. Acum, punctul meu de vedere privind raportul este unui bun, dar din punct de vedere economic este o catastrofa. In 2015, la raportul de activitate i-am dat gir si avea, tot asa, cheltuia mult si primea putin. Atunci, domnul Mortu (n.r. in 2015, presedinte interimar al Consiliului Judetean) ne spunea ca o sa ne reglam pe chestii turistice, cu niste magneti de frigider si asa mai departe. Am ajuns in situatia asta, la ora asta. Eu sunt de acord sa desfiintam aceasta societate, dar, in acelasi timp, ce face de acum incolo cu promovarea turismului brailean?”, a spus liberalul.

Cortez a votat pentru dizolvarea societatii, insa, anterior, a precizat ca si consilierii judeteni ar trebui sa isi asume esecul „Rocreativ”, nu doar Bogdan.

Comentarii