stiri Braila – debraila.ro

Coronavirusul PARALIZEAZA Braila: se INCHID cresele si teatrele! | Fara spectacole sau alte evenimente publice | MASURILE luate de autoritati

Autoritatile locale au luat masuri drastice si fara precedent pentru prevenirea raspandirii COVID-19. In contextul deciziilor luate de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Braila s-a intrunit, in cursul zilei de marti, sub conducerea primarului Marian Dragomir.

In perioada 11-22 martie, la fel ca in cazul scolilor si gradinitelor, cresele din municipiu vor fi inchise, potrivit hotararii comitetului. Totodata, isi vor suspenda activitatea pentru public Teatrul „Maria Filotti” si Teatrul de Papusi „Carabus”. Totodata, se vor inchide Targul Obor si Piata de Pasari.

„Pentru protectia populatiei si, in special, a copiilor si evitarea unor situatii neprevazute, am luat decizia suspendarii activitatii la crese, teatre si a tuturor manifestarilor cultural-artistice. La sediile institutiilor publice, in toate mijloacele de transport in comun si in piete, se vor afisa masurile igiencio-sanitare care se impun intr-o astfel de situatie”, a declarat Dragomir.

Primaria Municipiului, Consiliul Judetean si institutiile din subordine nu vor mai desfasura evenimente publice in perioada mentionata anterior.

Mijloacele de transport in comun ale „Braicar” se vor dezinfecta cu substante speciale la fiecare capat de linie. Si Consiliul Judetean a cerut operatorilor de transport intrajudetean sa procedeze in mod similar.

Pe retelele de socializare, Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, a anuntat ca Spitalul Judetean de Urgenta va ramane in continuare „o fortareata”, masura restrictionarii accesului apartinatorilor fiind luata acum cateva saptamani.

„Am cerut sanctionarea drastica a celor care nu isi fac treaba, de la paznici, la personalul medical. Orice apartinator, intr-un anunit interval orar, poate trimite pacientului, doar prin intermediul asistentelor sau infirmierelor, diversele pachete. Spitalul este inchis, daca putem spune asa, o masura benefica pentru toata lumea. Nu ne putem juca! Am fost personal sa verific cum se desfasoara lucrurile si o voi mai face”, a precizat seful CJ.

Comentarii