stiri Braila – debraila.ro

Controversatul primar PNL al Gropeniului, pe mâna procurorilor | Edilul, în conflict de interese: a semnat pentru societatea sa și a soției

Cel mai controversat edil din județul Brăila, Stan Malinche, primarul comunei Gropeni, s-a aflat în conflict de interese administrativ, potrivit Agenției Naționale de Integritate.

Totodată, ANI a sesizat Parchetul General în cazul lui Malinche, existând “indicii referitoare la posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații” și “folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”.

Malinche nu ar fi menționat în declarațiile de interese faptul că deține funcția de prim-vicepreședinte în cadrul unei societăți și ar fi îndeplinit o serie de acte privind societatea unde e prim-vicepreședinte și întreprinderea individuală a soției sale.

În ceea ce privește conflictul de interese administrativ, ANI susține că primarul comunei Gropeni “a participat la emiterea, adoptarea și încheierea unor acte administrative și juridice privind societatea în cadrul căreia deține calitatea de membru fondator și funcția de prim-vicepreședinte.”

Controversele lui Malinche

Primarul din Gropeni a devenit cunoscut opiniei publice după ce, la sfârșitul anului 2021, presa locală a publicat un videoclip în care Malinche era în lenjerie intimă, într-o cameră de hotel, totul în timp ce vorbea pe apel video cu o fată căreia îi promitea că o va angaja la instituția pe care o conduce. Atunci, știrea a făcut înconjurul presei naționale.

În video-ul respectiv, Malinche face trimitere la chestiuni de natură sexuală.

Totodată, s-a scris despre faptul că, în trecut, edilul ar fi ieșit noaptea din sediul Primăriei, la bustul gol, după ce ar fi consumat alcool împreună cu alte persoane.

Mai mult decât atât, anul trecut, în august, edilul s-a ales cu dosar penal pentru că s-a urcat la volan, deși rămăsese fără permis după ce a fost prins băut.

În iulie 2022, după episodul „angajări în chiloți”, deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, anunțase că va propune retragerea sprijinului politic pentru primarul comunei Gropeni, fapt care a rămas însă doar la nivel de declarație publică.

„Comportamentul domnului primar Stan Malinche din ultima perioadă m-a făcut să iau decizia de a propune la următoarea ședință a Biroului Politic Județean retragerea sprijinului politic pentru acesta”, spunea, la acel moment, șeful PNL Brăila.

Recent, primarul Stan Malinche a fost înregistrat în timp ce jignea și amenința cu moartea o consilieră locală PSD chiar în timpul ședintei Consiliului Local.

Comentarii