stiri Braila – debraila.ro

CONTROL JUDICIAR pentru șoferul cu 1.41 mg/l: brăileanul a trecut pe roșu și a lovit o mașină

Pe 18 noiembrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a admis propunerea polițiștilor și a dispus măsura controlului judiciar față de un șofer care, băut fiind, a provocat un accident soldat doar cu pagube materiale.

CONTEXT

Un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice a provocat, miercuri, în jurul orei 17:00, un eveniment rutier care, din fericire, s-a soldat doar cu pagube materiale.

Se pare că un brăilean de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe b-dul Dorobanților, a pătruns în intersecția cu Calea Călărașilor pe culoarea roșie a semaforului, moment în care a lovit o mașină care se deplasa regulamentar pe Călărașilor.

Polițiștii i-au testat cu aparatul etilotest pe ambii șoferi, rezultatul fiind negativ doar în cazul șoferului nevinovat, un brăilean de 59 de ani.

De cealaltă parte, bărbatul care a trecut pe „ROȘU” avea o îmbibație alcoolică de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Comentarii