stiri Braila – debraila.ro

Consiliul Judetean are in plan infiintarea unui punct propriu de trecere a Dunarii cu bacul | Seful CJ ar vrea la Gropeni

Consiliul Judetean ia in calcul infiintarea unui punct propriu de trecere a Dunarii cu bacul. Proiectul ar urma sa fie demarat anul acesta, potrivit anuntului facut de presedintele Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac.

„Luam in calcul sa facem si noi o trecere bac, cu bacul Consiliului Judetean. Vedem cum vine bugetul si avem mai multe idei. E foarte usor sa facem un serviciu public, dar tinand cont ca numarul de posturi la CJ e foarte mic, trebuie sa vedem cum o imbracam. Ma gandesc la proiect ca la un proiect pentru 2017, a spus Chiriac.

Seful CJ considera ca trecerea ar trebui facuta in dreptul localitatii Gropeni, pentru ca, sustine Chiriac, distanta dintre malul fluviului si localitatile din Insula Mare a Brailei este mult mai mica decat cea de la trecera Stanca.

„Avem destule locuri unde putem face aceasta trecere. Trebuie analizat, sa vedem cine a concesionat partea de mal. Sunt mai multe date de verificat si vom lua o decizie. Din punctul meu de vedere, cea mai buna trecere bac pentru populatia din Insula Mare a Brailei ar fi la Gropeni. De la trecerea Stanca si pana la prima localitate sunt vreo 50 km. Nu sunt specialist, dar e punctul meu de vedere”, a concluzionat sursa citata.

Comentarii