stiri Braila – debraila.ro

Consilierii judeteni braileni si-au marit indemnizatiile: de la 700 la 900 de lei | Iordache (PND): „Sa donam diferenta de bani unui camin de copii”

In sedinta Consiliului Judetean de miercuri, 19 iulie, alesii au votat un proiect de hotarare privind stabilirea indemnizatiei maxime lunare de care vor beneficia pe perioada 1 iulie 2017-31 decembrie 2021. Intrucat legea privind salarizarea personalului platit din fonduri publice prevede ca indemnizatia maxima lunara de care beneficiaza consilierii judeteni poate fi de pana la 10% din indemnizatia lunara a presedintelui Consiliului Judetean,  iar indemnizatia sefului CJ s-a marit considerabil, consilierii judeteni au ales o majorare cu 9%.

In urma modificarilor aduse, un consilier judetean va incasa lunar 900 lei, fata de 690 lei, cat primea pana la 1 iulie.

In timpul dezbaterilor pe marginea proiectului, consilierul judetean Catalin Iordache (PND) le-a propus colegilor ca diferenta de 200 lei sa fie donata de fiecare ales „unui camin de copii”.

„Tinand cont de ce se intampla aici, cred ca n-ar trebui sa ne marim salariile, indemnizatiile. Ar trebui ca diferenta de bani pe care o primim, si va propun tuturor, sa o donam unui camin de copii. In fiecare luna, cand o luam, ne intalnim aici si diferenta sa o dam cuiva care are nevoie de banii astia. Cei care trebuie sa o doneze la partid pot sa si-o pastreze, nu e nicio problema! S-o doneze numai cei care nu trebuie s-o dea la partid”, a spus Iordache.

Cum nu a existat un acord impartasit de toti alesii, presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a tinut sa mentioneze ca decizia de a dona indemnizatia ramane la latitudinea fiecarui consilier judetean: „Ce face cu indemnizatia nu e treaba noastra. Daca dansii doresc sa faca donatii, foarte bine!”

Comentarii