Comunitatea Evreilor din Braila, dupa comentariul liberalului Varga: „Compararea eutanasierii maidanezilor cu masurile luate de Hitler e deplasata si mult prea dura”

0

Comunitatea Evreilor din Braila, prin vocea presedintelui Nadia Ustinescu, a precizat pentru DEBRAILA ca „e deplasat” sa compari decizia de eutanasiere a maidanezilor bolnavi si agresivi cu masurile luat de Adolf Hitler, facand referire la declaratiile recente ale consilierului judetean Vasile Varga (PNL), care a catalogat actiunea de eutanasiere ca fiind „o masura nazista”.

„Poate domnul Varga a avut o zi mai trista si s-a exprimat asa. A face o comparatie atat de dura mi se pare deplasat. Poti folosi cuvinte grele intr-o zi in care caldura este excesiva si, poate, problemele in care te-ai implicat sunt unele deosebit de grele. E mult prea dura comparatia”, a spus Ustinescu.

Totodata, sefa comunitatii evreiesti a mai mentionat faptul ca situatia maidanezilor de pe strazile municipiului este una „complexa” si trebuie tratata foarte atent de catre administratia locala: „E totalmente neplacut sa mergi cu un copil pe strada si sa il tii in brate (n.r. pentru a nu fi muscat de caini), dar, pe de alta parte, cainii consider ca sunt cei mai fideli prieteni ai omului. Cainii lasati sa isi faca propriul spatiu in oras nu e firesc intr-o societate la nivel actual.”

Comments

comments

NICIUN COMENTARIU