stiri Braila – debraila.ro

Compania Prospecțiuni începe vizitele în teritoriu, în Brăila, Buzău și Ialomița

Află tot ce trebuie să știi!

În perioada următoare o parte din localnicii din județele Brăila, Buzău și Ialomița vor fi implicați, alaturi de echipele Prospectiuni, într-un amplu proiect de achiziţie a datelor geofizice, avand drept beneficiar Hunt Oil Company of Romania. Pocesul de achizitie de date geofizice se traduce simplu, ca fiind o modalitate de a realiza o “ecografie a Pământului”, o imagine a structurii interioare a solului. Colectarea datelor este prima etapă din cadrul unui program de explorare a hidrocarburilor convenționale, mai exact petrol și gaze naturale, într-un perimetru aprobat de Agenția Națională pentru Resurse Minerale. Conform legislaţiei și a strategiei energetice a României, procesul de explorare este deosebit de important pentru progresul economic al țării.

Cât de sigură este activitatea de achiziţie a datelor geofizice ?

Folosind cele mai sigure tehnici de lucru și echipamente de ultima generație, echipele Prospectiuni explorează bogățiile naturale ale țării de peste 65 de ani, iar metodele de achiziţie a datelor geofizice sunt reglementate cu strictețe de legislația în vigoare. În plus, reprezentanții companiei Prospecțiuni lucrează în baza unui angajament solid de menținere a siguranței și sănătății angajaților și a comunității în care lucrează, iar proiectul nu afectează sub nicio formă mediul, fertilitatea terenurilor, drumurile sau casele localnicilor. Acest lucru este confirmat de către Agenția pentru Protecția Mediului, care a catalogat activitatea companiei Prospecţiuni ca având un impact nesemnificativ asupra mediului.

Cum procedezi dacă ești contactat?

Rolul localnicilor este foarte important pentru buna desfășurare a proiectului. De altfel, pentru o colaborare reușită cu proprietarii sau utilizatorii terenurilor încadrate în perimetrele de cercetare, compania apelează atât la informațiile obținute direct de la localnici, cât și la sprijinul autorităților locale.
Este important să știți că angajații companiei vă vor contacta înainte de-a vă trece pragul și au toată disponibilitatea pentru a vă răspunde la întrebările legate de acest proiect. Orice nelămurire sau curiozitate cu privire la activitatea de achiziţie de date geofizice este indicat să o adresați echipelor operative din zona dumeavoastră. De altfel, compania îi asigură pe proprietarii sau utilizatorii de terenuri că activitatea lor uzuală nu va avea în niciun fel de suferit. În baza unui înțelegeri, semnată de comun acord, toate eventualele daune agricole temporare, asociate cu activitatea de achiziţie a datelor geofizice, vor fi compensate în avantajul prorietarului sau utilizatorului de teren. În plus, în timpul sau după finalizarea lucrărilor, localnicii îşi pot desfăşura activitățile agricole fără nicio problemă și cu o productivitate la fel de mare..

Proiectul are obtinute toate avizele necesare din partea instituțiilor competente și isi propune contactarea tuturor proprietarilor sau utilizatorilor de terenuri înainte de începerea lucrărilor propriu-zise

Aveți și alte întrebări?

Pentru o informare corecta si prompta, locuitorii pot contacta cu încredere reprezentanții Prospectiuni la numerele de telefon 0731320900 sau 0732669382, sau la adresa de email office@prospectiuni.com

Comentarii