stiri Braila – debraila.ro

COMĂ ALCOOLICĂ la volan: 2,06 mg/l – un bărbat din Jirlău, tras pe dreapta de polițiști

În seara de 13 septembrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Făurei au acționat pentru reducerea riscului rutier în vederea depistării conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Astfel, în jurul orei 20:45, oamenii legii au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din comuna Jirlău, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat de polițisti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 2,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

“Polițiștii brăileni vor continua aceste activități, deoarece scopul nostru îl reprezintă siguranța dumneavostră, astfel că vă adresăm rugămintea de a respecta regulile de circulație și vă sfătuim să nu consumați alcool înainte de a vă urca la volan, să nu vă grăbiți și să conduceți prudent”, transmite IPJ Brăila.

Comentarii