stiri Braila – debraila.ro

Cod PORTOCALIU de ninsori | CNAIR anunta ca, daca va fi cazul, se va lua decizia inchiderii unor sectoare de drum. Ministrul de Interne a convocat Comitetul National pentru Situatii de Urgenta

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fosta CNADNR, aduce in atentie faptul ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis pentru intervalul 5 ianuarie, ora 22:00 – 6 ianuarie, ora 20:00, avertizare de cod galben de ninsori si viscol, iar pentru 6 ianuarie, intre ora 02:00 – ora 18:00, avertizare de cod portocaliu. Printre judetele aflate sub cod portocaliu se afla si Braila.

CNAIR anunta ca in conditiile meteo extreme de cod galben si cod portocaliu, conform protocolului comun cu Politia Rutiera, daca va fi cazul, se va lua decizia inchiderii unor sectoare de drum, acest demers fiind necesar atat pentru desfasurarea activitatii de deszapezire, cat mai ales pentru siguranta participantilor la trafic.

”In acest caz, este bine ca din autovehicule sa nu lipseasca hainele groase, paturi, alimente, apa potabila si cel putin un telefon mobil cu incarcator la priza auto. Tinand cont de conditiile de iarna, este obligatorie echiparea masinii cu cauciucuri de iarna si cu echipament specific de interventie in cazul unor evenimente nedorite. In conditiile codurilor galben si portocaliu, pentru evitarea unor riscuri, se recomanda deplasarea doar in cazuri de forta majora. Mentionam ca interventia in timp util a utilajelor de deszspezire este conditionata si de respectarea de catre participantii la trafic a tuturor regulilor de circulatie si a restrictiilor impuse, se arata intr-un comunicat remis de CNAIR.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a convocat, joi, la ora 15:00, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

Pe ordinea de zi figureaza informatii privind evolutia conditiilor meteorologice in perioada urmatoare si vor fi luate masuri in privinta cantitatilor mari de zapada si a codului portocaliu. O alta masura se refera la temperaturile scazute, intre -25 si -15 grade Celsius. La intalnire vor fi convocati si prefectii.

Comentarii