stiri Braila – debraila.ro

CLM a aprobat: licitatie pentru terenul unde se va afla SANTIERUL podului suspendat peste Dunare

Consilierii locali municipali au aprobat, luni, in unanimitate, intr-o sedinta extraordinara a mini-legislativului municipal, scoaterea la licitatie publica, cu strigare, a unui teren de 7,86 ha, unde va functiona santierul pentru podul suspendat peste Dunare. Terenul este situat in dreptul km 4 al drumului national 22B (digul Braila-Galati).

Asocierea Astaldi-IHI Infrastructure Systems, castigatoarea contractului pentru proiectarea si executia podului, a solicitat un teren pentru santier, insa Primaria, potrivit legislatiei in domeniu, nu il poate oferi pe tava, fiind necesara organizarea unei licitatii. Astfel, exista si varianta ca la licitatie sa se prezinte si o alta firma, care poate castiga terenul, in acest caz autoritatile locale avand si un „plan B”: in zona unde va fi construit podul exista si terenuri care apartin Consiliului Judetean si Primariei Vadeni.

„Noi putem organiza licitatie la solicitarea unor societati comerciale, dar nu putem sa indicam ori sa favorizam pe vreuna dintre ele. Am avut mai multe discutii si cu Astaldi si cu cei de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, in vederea gasirii unei alte variante privind transferul unui teren catre ei, in vederea organizarii acestui santier necesar pentru pod, dar atribuirea directa nu poate avea loc, intrucat aceasta conducea la anumite clauze neconcurentiale si se putea considera ajutor de stat si favorizarea unei societati, lucru care este pedepsit de legea penala. (…) Dupa ce am studiat diverse variante, am constatat ca atribuirea directa nu se poate face unei societati private si atunci trebuie sa participe la licitatie publica”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Cel mai probabil, licitatia va fi organizata in prima luna a anului viitor, pretul pornind de la 2,71 lei/mp/an.

Comentarii