stiri Braila – debraila.ro

Clase MAI PUTINE la licee! | Primarul SE OPUNE si il ACUZA pe liberalul Canciu, inspectorul scolar general, de „practici dictatoriale” | „Isi bat joc de viitorul elevilor braileni, urmarind interesul propriu”

Recenta numire a lui Catalin Canciu in functia de inspector scolar general, pe care a mai ocupat-o in trecut, a venit „la pachet” cu un atac extrem de dur al primarul Marian Dragomir.

Reactia edilului a fost generata de propunerea Inspectoratului Scolar Judetean de a fi reduse numarul de clase de la patru licee din municipiu, respectiv Colegiul National „Gh. M. Murgoci”, Colegiul National „N. Balcescu”, Liceul Teoretic „N. Iorga” si Colegiul Economic „I. Ghica”.

Dragomir a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca „nu sustine reducerea numarului de clase de la licee si nici comasarea unitatilor de invatamant”, cerandu-i inspectorului scolar general, care este si presedinte al Organizatiei Municipale PNL, sa renunte „la aceste practici dictatoriale si ilegale”.

Totodata, primarul sustine ca in timp ce se propune reducerea de clase la cele patru licee, ISJ si-ar dori „suplimentarea numarului de clase la Liceul de Arte, unde actualul inspector scolar general este profesor”. 

„Consideram ca demersul ISJ afecteaza in mod direct liceele de prestigiu din Braila, care au adus performanta in invatamantul brailean. In conditiile in care la nivel national se propune distantarea fizica, ISJ Braila propune aglomerarea claselor si comasarea, masuri care vor conduce la zadarnicirea combaterii COVID-19, nu putem fi de acord cu aceasta abordare ilegala. Solicitam ISJ Braila renuntarea la aceste practici dictatoriale si ilegale prin care persoane ajunse vremelnic in functii, pe criterii politice, isi bat joc de viitorul elevilor braileni, urmarind interesul propriu”, a declarat Marian Dragomir.

Trebuie mentionat si faptul ca in cadrul sedintelor Consiliilor de Administratie de la Colegiul National „Murgoci” si Colegiul Economic, la care a participat chiar si primarul, propunerea de reducere a claselor a fost respinsa prin vot.

„Acum astept sa vad cum ii va „pedepsi” domnul inspector scolar general pe directorii de la „Murgoci” si „Ghica”, pentru ca nu au vrut sau nu au impus Consiliilor de Administratie sa adopte propunerea Inspectoratului Scolar! Nici profesorii, nici parintii nu sunt de acord cu asa ceva, iar eu m-am opus si ma voi opune categoric unui astfel de demers abuziv si imoral”, a mai adaugat Dragomir.

Comentarii