stiri Braila – debraila.ro

Ciubuc, deputat AUR de Braila – care spune ca a fost „cainele lui George Simion”, dat afara din partid | „Am platit peste 50.000 de euro lui Simion”

Deputatul Ciprian Ciubuc, unul dintre cei doi parlamentari AUR de Braila, a fost exclus din partid – la pachet cu alti doi deputati. Cei trei l-au criticat pe George Simion dupa Congresul din 27 martie in urma caruia a fost ales presedinte unic al Aliantei pentru Uniunea Romanilor.

Decizia conducerii AUR a venit la scurt timp dupa ce deputatul Ciubuc a acuzat faptul ca nu a fost lasat sa voteze la Congresul partidului, declarandu-se „revoltat si dezgustat”. Mai mult decat atat, parlamentarul „aterizat” la Braila s-a descris ca fiind „cainele lui George Simion”.

„Ciubuc Ciprian, deputat AUR care i-a fost caine lui George Simion, care a fost langa el si i-a gasit sediul central al partidului, unul dintre primii sase oameni din AUR, care a platit peste 50.000 de euro, bani din sume forfetare, lui George Simion, nu a fost lasat sa voteze la Congres. Mai mult, m-au tinut bodyguarzii la usa, m-am certat cu ei. Sunt revoltat si dezgustat. Am fost singurul parlamentar roman din AUR care nu a fost lasat sa voteze, pe motiv ca nu am platit cotizatia, in conditiile in care am platit zeci de mii de euro pe parcursul anului 2021”, a precizat deputatul cu o zi inainte de excludere, citat de B1 TV

In replica, George Simion, liderul AUR, a transmis un mesaj intern prin care a avertizat ca „indiferent de tabara care am fost la Congres, de azi inainte oricine mai indrazneste sa instige la dezbinare si la imaginea partidului, nu va fi tolerat”.

Ciubuc, care este originar din Chisinau, a ajuns deputat in 2020, cand AUR a obtinut doua mandate de parlamentar in judetul Braila, unul de deputat si, respectiv, unul de senator – pe care il ocupa Andrei Hangan, nascut tot in capitala Republicii Moldova.

Comentarii