stiri Braila – debraila.ro

Cirligea (PNL): ”Braila este intr-o situatie critica. Mai toti tinerii braileni pleaca din oras. Tinerii fug, iar cei care pot munci nu au unde”

Florin Cirligea, candidat PNL pentru Senat, considera ca este necesara crearea unui mediu economic propice pentru convingerea tinerilor de a ramane in Braila sau pentru a-i convinge pe cei plecati sa se intoarca.

”Trebuie sa inţelegem ca Braila, pe langa o depopulare accentuata, are si o problema majora cu gradul de imbatranire. Mai toti tinerii braileni pleaca din oras. Motivul e simplu: nu au nimic de facut aici, nu au unde munci, nu au unde sa se dezvolte. Doar un mediu economic propice si sanatos ii poate atrage si le poate oferi suportul pentru a porni in viata cu sanse egale. Braila este intr-o situatie critica. Tinerii fug, iar cei care pot munci nu au unde. Multi intreprinzatori se orienteaza spre alte orase. Acestea sunt simptome ale unui oras aflat in moarte clinica. Economia braileana este deja moarta, trebuie resuscitata si ajutata sa produca. Partidul National Liberal are o serie de masuri de stimulare, masuri care, pentru Braila, vor fi ca un adevarat medicament care sa ducă spre insanatosire”, a precizat liberalul.

Pe de alta parte, Cirligea a mai declarat ca, odata ajuns in Parlament, are de gand sa contribuie la legea pietei financiar-bancare, cea care include pensii, asigurari, capital.

”Nu se poate face un pas fara aceste piete, ele finanteaza economia. Fiecare lege trebuie sa fie cat mai putin invaziva in economie. Ea trebuie sa reglementeze, nu sa intervina in piata”, a spus Florin Cirligea.

Comentarii